Hlavní navigace

Vibe Cloud, bezpečná platforma pro spolupráci

24. 6. 2011

Sdílet

Společnost Novell oznámila dostupnost řešení Novell Vibe Cloud. Podle dodavatele jde o bezpečnou webovou sociální platformu pro spolupráci v reálném čase.

Novell Vibe Cloud je jako online služba nabízen ve dvou edicích – základní a podnikové, která nabízí přidané funkce zabezpečení, kontrolní mechanismy pro management a podporu. Novell zároveň připravil tzv. Novell Vibe Enterprise Social Getworking Program, který má podnikům pomoci rychle nasadit a získat hodnotu podnikové edice.

„Z trendů v softwarové oblasti je zřejmé, že lidé stále častěji využívají na pracovišti sociální nástroje. Ty však samy o sobě nezajistí vyšší produktivitu uživatelů," řekla Erin Traudt, ředitelka výzkumu podnikové spolupráce a sociálních řešení v agentuře IDC. „Nová řešení sociální spolupráce jako Novell Vibe dávají sociální funkčnost do kontextu s každodenní prácí. Zároveň přidávají zabezpečení a kontrolu shody s předpisy, kterou podniky potřebují. Právě taková kombinace pomůže lidem pracovat nejen rychleji, ale hlavně efektivněji."

Novell Vibe Cloud je webové řešení vytvořené speciálně pro podnikové využití. Používá se stejně jako běžné sociální sítě – spojuje spolupráci v reálném čase, posílání zpráv a sdílení souborů s potřebným zabezpečením. Umožňuje lidem snadno spolupracovat napříč organizacemi při zachování podnikových bezpečnostních zásad. Jediné, co je potřeba k přidání kontaktu do služby Novell Vibe Cloud, je e-mailová adresa daného uživatele. Vibe se následně standardními protokoly integruje s jakýmkoli e-mailovým klientem.

Podniková edice nabízí oproti základní navíc

Konzolu organizačního řízení – umožňuje podnikovému IT centrálně spravovat řízení přístupu podle bezpečnostních zásad organizace.

Jednotná autentikace a přihlášování – pomocí standardu SAML se integruje s podnikovými systémy řízení identit a přístupu a zajišťuje funkce přidělování zdrojů na základě zásad.

Neomezené množství skupin – umožňují uživatelům vytvořit libovolné množství skupin přesně podle tempa vývoje pracovních projektů a jiných příležitostí.

ICTrocenka

Vlastnictví dat – zaručuje podniku vlastnictví všech dat uložených v uživatelských skupinách v jeho doméně a podporuje iniciativy v oblasti shody s předpisy.

 

Byl pro vás článek přínosný?