Hlavní navigace

Více než polovina velkých firem se domnívá, že byla postižena únikem dat, aniž o tom ví

27. 4. 2011

Sdílet

Společnost Dimension Data představila výsledky nezávislé studie zaměřené na bezpečnost dat. Každá desátá velká společnost ve Velké Británii zažila únik dat a každá dvacátá byla podobným únikem poškozena. Tyto podniky utrpěly od poškození dobrého jména (91 % společností), ztrátu konkurenční výhody (27 %), ztrátu dodavatelů / partnerů (18 %) a zákazníků (9 %) až po sankce za nedodržování dohod (9 %).

S únikem dat jsou spojené i náklady související se zvýšenou pozorností zájmových skupin a mimořádnými investicemi po úniku do nových bezpečnostních technologií a procesů.

příloha_ovladnete_sva_data

Anonymní IT zaměstnanci s rozhodovacími pravomocemi z firem ve Velké Británii s více než 500 zaměstnanci upozorňují na nedostatek investic do prevence úniku dat (DLP – Data Loss Prevention). Hlavním tématem jsou rostoucí náklady na zabezpečení dat a školení zaměstnanců.

Z průzkumu také vyplývá, že 1 z 10 velkých podniků ve Velké Británii zažil únik dat. A navíc více než polovina respondentů (51 %) se domnívá, že jejich firma byla poškozena únikem, o kterém ani neví.

Byl pro vás článek přínosný?