Hlavní navigace

Video: Uvedení iPhone 4 na trh odstartovalo nákupní horečku

24. 6. 2010

Sdílet

iPhone 4 již v některých zemích odstartoval nákupní horečku, jiné části světa se zatím zdají být imunní.

 

Cloud24

(video)

 

Telefon se dnes 24. června začíná prodávat v Japonsku, Velké Británii, Německu a USA. Státy leží v odlišných časových pásmech, takže prvním místem, kde si jej budete v obchodě moci zakoupit, je Japonsko. Jen pár hodin před zahájením prodeje se tu začaly tvořit dlouhé fronty.

U Apple Store v Ginze a pobočce Softbanku v Omotesandu čekalo v řadě přes 200 nadšenců. Jeden z nich tu čeká dokonce tři dny a těší se na to, až novinkou nahradí svůj dosavadní iPhone 3GS. „Nejvíce mě láká obrazovka takové kvality, že na ní neuvidíte rastr ani zblízka. A těším se také na vyšší rychlost,“ říká.

Jeden ze zákazníků své čekání živě streamoval. U pobočky Softbanku čekalo takové množství lidí, že nebude dostatek telefonů pro ty, kteří si jej předem nezarezervovali. U jednoho z obchodů začali být čekající tak hluční a neurvalí, že musela být přivolána policie.

Zcela jiná situace byla v Paříži. Orange, největší tamní operátor nabízející iPhone, kvůli zahájení prodeje otevírá tři ze svých obchodů dříve, a to včetně vlajkové prodejny na Champs Elysées. Pár hodin před zahájením tu ale nikdo nečekal. A lidé nečekali ani u první pařížské prodejny Applu v obchodním středisku poblíž muzea Louvre. Ta své brány otevře o dvě hodiny dříve než obvykle.

V Bostonu čekali na zahájení prodeje 4 lidé celých 18 hodin. A jsou ochotni čelit i nástrahám počasí, které má dnes ráno přinést déšť. Koncem září by měl být nový Apple iPhone 4 k dostání v 88 zemích světa.

Byl pro vás článek přínosný?