Hlavní navigace

Virtualizační technologie Hyper-V Microsoftu uvolněna jako Release Candidate

21. 3. 2008

Sdílet

Microsoft zpřístupnil na adrese www.microsoft.com/Hyper-V široké veřejnosti technologii Microsoft Hyper-V ve verzi Release Candidate, která obsahuje všechny funkce finálního produktu. Vydání finální verze Hyper-V je plánováno na srpen tohoto roku, tedy do 180 dní od uvolnění Windows Serveru 2008 do výroby.

Microsoft zpřístupnil na adrese www.microsoft.com/Hyper-V široké veřejnosti technologii Microsoft Hyper-V ve verzi Release Candidate, která obsahuje všechny funkce finálního produktu.
Hyper-V představuje virtualizační software, který umožňuje spuštění různých operačních systémů na jednom hostitelském stroji. Microsoft tuto technologii nabízí jako součást různých verzí operačního systému Windows Server 2008. Součástí Windows Serveru 2008 byla při jeho uvedení minulý měsíc testovací verze technologie Hyper-V, právě uvolněná verze Release Candidate nabízí zákazníkům již aktualizovaný kód, který je blízký finálnímu produktu.
Hyper-V nabízí zákazníkům cenově dostupný a efektivní nástroj pro virtualizaci IT infrastruktury. Umožňuje jim snížit provozní náklady prostřednictvím optimalizace infrastruktury, využívání dostupného hardwaru a zvýšení dostupnosti serverů. http://www.microsoft.com/Hyper-V.
Verze Release Candidate podporuje celou řadu operačních systémů, mezi něž patří Windows Server 2003 Service Pack 2 (SP2), Novell SUSE Linux Enterprise Server 10, Windows Vista SP1 a Windows XP SP3. Nová verze obsahuje také podporu 64bitových verzí Windows Serveru 2008 ve variantách Standard, Enterprise a Datacenter. Další změnou je podpora většího množství hardwarových prvků a konfigurací spolu se zvýšením výkonu a škálovatelnosti. Verze Release Candidate navíc umožňuje instalovat správcovský nástroj Hyper-V Manager Microsoft Management Console na počítačích s operačním systémem Windows Vista SP1 pro zajištění komfortní vzdálené správy virtualizovaných serverů.
Vydání finální verze Hyper-V je plánováno na srpen tohoto roku, tedy do 180 dní od uvolnění Windows Serveru 2008 do výroby.

 

Byl pro vás článek přínosný?