Hlavní navigace

Vodafone nabídne vlastní tablety - z Číny

18. 12. 2011

Sdílet

 Autor:
Operátor Vodafone informoval, že začal nabízet i v ČR sedmipalcový tablet vlastní značky pod názvem Vodafone Smart Tab.

Ten je k dostání od včerejška a Vodafone tak chce stihnout ještě alespoň několik posledních dnů předvánoční nákupní sezóny a využít rostoucího zájmu o tento typ zařízení. Při objednání do 21. prosince pak garantuje Vodafone dodání do 23. prosince, aby ho zákazníci stihli nadělit pod stromeček. Například v sousedním Německu byl ovšem Smart Tab představen již v září na to nejen v 7“, ale i v 10“ verzi.

Výrobcem tabletu je čínská firma ZTE a Vodafone tento tablet nabízí jako nedotovaný za částku 7 477 Kč, v rámci tarifů jej lze pořídit až za 3 177 Kč. Smart Tab 7 disponuje systémem Android Honeycomb 3.2, dvoujádrovým procesorem Qualcomm 1,2 GHz a 1 GB RAM. Má dále interní paměť 16 GB a podporuje také microSD karty o velikosti až 32 GB, kam je možné si rovněž uložit velké množství dokumentů, fotografií nebo multimedií. Tablet je plně dotykový a k orientaci v menu nevyužívá žádná hardwarová tlačítka.

„Vodafone Smart Tab 7 si užijí všichni, kteří chtějí pohodlně surfovat po internetu, sledovat filmy či fotografie. Díky své velikosti a také dobré výdrži baterie je ideálním společníkem na cesty, a to jak pro zábavu, tak pro práci,“ tvrdí David Novák, který má ve Vodafonu na starosti datová zařízení a telefony. Otázkou je, jak si tento tablet povede proti zavedené konkurenci ze strany iPadu na jedné straně a ze strany extrémně levných čínských tabletů na straně druhé. Tablet představuje i následující video:

Byl pro vás článek přínosný?