Hlavní navigace

Výpočetní síť Sunu můžeme využívat už i u nás

14. 5. 2007

Sdílet

Společnost Sun Microsystems svou službu Network.com rozšířila do 24 zemí a obohatila ji o určité funkce.

Společnost Sun Microsystems rozšířila svou službu Network.com do 24 zemí a obohatila ji o určité funkce.

Služba Network.com, jejíž zákazníci platí 1 USD/CPU na hodinu, je kromě Spojených států amerických nyní k dispozici také v České republice, Austrálii, Belgii, Číně, Dánsku, Finsku, Francii, Indii, Irsku, Itálii, Japonsku, Kanadě, Maďarsku, Německu, na Novém Zélandě, v Polsku, Portugalsku, Rakousku, Řecku, Singapuru, Španělsku, Švédsku a Velké Británii. Uživatelé z těchto zemí mají nyní přístup k počítačové infrastruktuře, která běží na systému Solaris 10, a také k open source a nezávislým komerčním aplikacím z katalogu aplikací této služby.

Mezi nové funkce patří Network.com Internet Access, která umožňuje aplikacím spuštěným v jejím rámci bezpečně a po internetu přistupovat k externím datům a službám. Aplikace spuštěné v síti Sun Grid Compute Utility mohou díky ní přistupovat k datům bez ohledu na jejich umístění na internetu. Otevírá se tak možnost nabízet v rámci Network.com nové produkty pracující s daty a službami z různých zdrojů.

Sun zároveň oznámil zahájení omezeného beta programu pro vývojáře, kteří mají zájem vyzkoušet nová rozhraní služby Network.com pro řízení úloh (Job Management Application Programming Interfaces). Tato API poskytují přístup k nejčastěji používaným úkolům, jako jsou přenosy dat, aplikací a výsledků do infrastruktury Sun Grid Compute Utility a z ní. Umožňují integrovat službu Network.com s podnikovým datovým centrem a s jejich pomocí lze například také automaticky převádět zpracování úloh v okamžicích špičky, kdy požadavky překročí kapacitu dostupnou v podnikovém datacentru.

Více informací zde (externí odkaz, angličtina).

 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku