Hlavní navigace

Vyšel Computerworld 1/22

22. 12. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Nosným tématem aktuálního čísla je rozsáhlý speciál TOP IT osobnosti roku. Podívejte se, kdo se letos v žebříčku objevil.

Strojové učení a AI se už dlouho podílí na předpovědích počasí. Jenže úspěchy umělé inteligence na tomto poli nejsou zatím nijak přesvědčivé, pátráme po důvodech, proč jsou lidé zatím v předpovídání počasí lepší než stroje.

V CW 1/22 nás čeká i tradiční předpovídání budoucnosti pro rok 2022. Zaměříme se na devět zásadních inovací, které mohou změnit IT nejen v příštím roce. A také rozebereme dva jevy, které pravděpodobně ovlivní celý IT průmysl víc, než si myslíme.

Bezpečnosti není nikdy dost, proto se podíváme na nástroje, kterými můžete ve firmě ovládnout SIEM a zvýšit si tak firemní bezpečnost. Zahltíme vás spoustou zkratek jako SIEM, SOAR a třeba SOC. Ale na konci textu už v tom budete mít jasno a budete mít jasnější představu, kterým směrem by se měla ubírat právě vaše organizace.

Automatizace procesů využívající umělou inteligenci zůstává nesystematická, ale nové inovace zaplňují mezery a slibují přiblížení k plně inteligentní automatizaci. Příslib revoluční proměny automatizace a dalšího kroku na cestě za vysněným cílem úplné automatizace procesů je snem mnoha IT manažerů. S námi zjistíte, kolik jsme už na téhle cestě ušli a jestli to je cesta, která nabízí světlo na konci tunelu.

Pokud vyvíjíte aplikace, které se připojují k více mikroslužbám, rozhraním API pro SaaS, zastaralým systémům nebo k dalším službám třetích stran, může být vytvoření robustního testovacího prostředí obtížné. Pomoci může virtualizace a my popíšeme, jak se do toho můžete pustit.

příloha_ovladnete_sva_data

A to nejlepší na konec. Tradičním doprovodem tohoto vydání je už také speciální příloha TOP IT osobnosti. Letos jsme jich pro vás vybrali 27, věříme, že jejich medailonky vás mohou v mnohém inspirovat.

Přejeme vám příjemné nejen vánoční čtení.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku