Hlavní navigace

Výstřižky ve Windows umožní nahrávání obrazovky

13. 12. 2022

Sdílet

 Autor: Microsoft

Aplikace Windows Výstřižky konečně přidává funkci pro nahrávání obrazovky.

Roky platilo, že nejsnazší způsob, jak prezentovat novou aplikaci či funkci bylo s využitím screenshotu – statického obrázku, který je možné sdílet na sociálních sítích nebo na webu. Video však ukazuje nejen jak aplikace vypadá, ale zachycující celý proces, také to, jak funguje. Je zvláštní, že ve Windows dlouho nebyl k dispozici žádný nástroj, který by pořízení takového videa umožnil. Až doteď.

příloha_ovladnete_sva_data

Je pro vás u AI projektů zásadní rychlá návratnost investic?

  • Ano, taková investice by se měla co nejdříve vrátit
    20 %
  • Zatím to neřešíme, jde spíše o ověřování možností
    20 %
  • Ne, investice do AI jsou příliš vysoké na to, aby se brzy vrátily
    15 %
  • Do AI zatím nic neinvestujeme
    45 %

Jste-li součástí programu Windows Insider, konkrétně vývojářského Dev Channelu, měli byste mít už přístup k verzi 11.2211.35.0, jejíž součástí je právě nová funkce pro video záznam obrazovky v rámci aplikace Výstřižky. V nabídce se tak objeví tlačítko Record – Záznam, přičemž Microsoft uživatelům ještě před samotným zahájením záznamu umožní vybrat rámec, který chcete zaznamenat (není tedy nutné zaznamenávat rovnou celou obrazovku).

V blogovém příspěvku, v němž firma novou funkci uvádí, není zmíněno, zda je záznam omezen časově ani to, v jakých formátech může být následně uložen. Přesto jde o vítanou novinku, po které jsme přinejmenším v redakci Computerworldu už nějakou dobu volali.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Byl pro vás článek přínosný?