Hlavní navigace

Windows 11 umožní zobrazování fotek z telefonu v Průzkumníku souborů

2. 6. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Propojení telefonu a Windows je skrz nový build ještě jednodušší.

„Hej, můžeš mi poslat tu fotku?“ Pokud už jste takovou žádost někdy zaznamenali, možná se vám bude hodit nová funkce systému Windows 11, zatím ve fázi testování.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

Microsoft zase trochu víc přibližuje telefony se systémem Android k systému Windows 11, když představil novou funkci, která vám umožní přistupovat k fotografiím v telefonu prostřednictvím Průzkumníka souborů bez propojení. S kabelem lze přístup ke složce DCIM obsahující fotografie pořízené telefonem samozřejmě získat už roky. Nyní můžete kabel nechat v šuplíku.

Existuje totiž řada způsobů, jak přenést fotografii z telefonu jinam, ať už jde o sdílení souboru skrz službu OneDrive, odeslání e-mailem nebo textovou zprávou a podobně. 

příloha_ovladnete_sva_data

V systému Windows 11 s ní můžete manipulovat taky pomocí aplikace Fotky, a to buď z místního počítače, nebo z cloudu, nebo místo toho použít funkci Propojení s telefonem. 

Ne každý však kvůli jednoduchému úkonu otevírá aplikaci nebo vytahuje telefon, zvlášť, když už pracujete na počítači ve chvíli, kdy jste o fotografii požádáni. Vzhledem k tomu, že telefon i počítač mají společných několik aplikací, většina z nás se na obě zařízení dívá jako na vzájemné rozšíření. Nová funkce Add Phone Photos – Přidat fotografie telefonu tuto myšlenku jen podporuje.

Byl pro vás článek přínosný?