Hlavní navigace

Windows Phone 7.5 přinesou 500 novinek slibuje Microsoft

24. 5. 2011

Sdílet

Microsoft slibuje v nové verze operačního systému Windows Phone 7 celou řadu novinek pro mobilní přístroje.

Aktualizace s názvem Mango bude disponovat více než 500 vylepšeními, potvrdil CEO Microsoftu Steve Ballmer včera na vývojářském fóru v Japonsku. Neposkytl ale příliš mnoho dalších informací, které by měly být zveřejněny během dneška, neboť Microsoft na dnešní odpoledne naplánovat tiskovou konferenci týkající se aktualizace jeho mobilní platformy Windows Phone. Update s názvem Mango se očekává v druhé polovině letošního roku, pravděpodobně na podzim.

Ballmer také poodhalil informace o chystaných přístrojích, údajně se má objevit hned devět telefonů s Windows Phone 7 od výrobců, jako jsou HTC, Acer, Dell či Samsung, ale na trh se dostanou údajně až před vánoci.

Mezi hlavní novinky v aktualizaci Windows Phone 7.5 (Mango), o kterých se hovoří, je podpora multitaskingu pro aplikace třetích stran, dále implementace mobilní verze Internet Exploreru 9 s podporou HTML5, podpora Office 365 a SkyDrive do Office Hubu, dále integrace s Twitterem, přepracovaný Games Hub a podpora kustomizovaných zvonění. Mango dále umožní konfiguraci služeb na pozadí a přinese změny v pojetí adresářů pro e-maily a v pohledu na konverzaci. Mezi neoficiální zprávy, které unikly z podcastu určeného vývojářům v minulém týdnu, pak vyplývá, že nová aktualizace Windows Phone by měla obsahovat i Windows Live Messenger, Facebook Chat, aktualizovanou podobu navigací, možnost diktování SMS zprávy hlasem či hlasový mail podobně jako je tomu u iPhonu.

Byl pro vás článek přínosný?