Hlavní navigace

Z Las Vegas do Bratislavy

11. 3. 2016

Sdílet

 Autor: radan dolejš
V září loňského roku proběhlo v Las Vegas už druhé globální setkání zákazníků a partnerů společnosti Veeam. V duchu firemní tradice nyní lokální týmy po celém světě organizují vlastní VeeamOn Fóra s názvem VeeamOn Tour. Ve čtvrtek byla na řadě Bratislava.

Pražské setkání VeeamOn Tour na Žofíně opanovala zejména informace, že Veeam otevře v Praze vývojové centrum. Stejný tým, který organizoval pražské setkání, uspořádal zastávku VeeamOn Tour i v Bratislavě v historickém centru města na netradičním místě v historické budově Národní rady Slovenské republiky. Kde se sešlo přes 150 hostů.

Odpolední setkání zahájil úvodní přednáškou country manager Veeamu pro Česko, Slovensko a Maďarsko Martin Štětka. Kdo nemohl být loni ve Vegas, tak se tam ocitl při jeho řeči. Štětka totiž připomněl zásadní firemní oznámení a informace z Vegas.

Především upozornil na fakt, že žijeme v době Always on, kdy software ovládá prakticky veškeré dění a kdy tedy zásadní dostupnost dat. Jako příklad uvedl zábavní loď společnocti Norwegian Cruiseline, což je takové plovoucí město pro tisíce turistů, které je kompletně on-line a řízené softwarově.

„Víte, kolik lidí se v tomto monstru stará o IT? Jeden až dva lidi,“ zeptal se a hned odpověděl. A to prý proto, že se Norwegian Cruiseline spolehlo na Veeam a svěřilo mu zálohování a obnovu dat. V praxi se pak prý při jakémkoliv výpadku libovolného IT systému uvede vše díky zálohování a především obnově dat do několika minut.

Kromě globálních zpráv se Štětka také pohovořil o lokálních úspěších. Firma má v Česku a na Slovensku už přes dva tisíce zákazníků, s meziročním růstem o 40 procent.

„Každý rok od našeho založení rosteme vždy dvouciferně,“ pochlubil se Štětka. Firma už má podle čísel poradenské agentury IDC na česko-slovenském trhu se zálohovacími řešeními více než třináctiprocentní podíl a je tak už třetí největší.

Pak následovalo seznámení s novinkami v produktu Veeam Availability Suite v9.

příloha_ovladnete_sva_data

V další části odpoledního setkání vystupovali partneři Veeamu – společnosti ExaGrid, HP Enterprise, NetApp, G2 Server, Slovak Telecom a Autocont a představovali svá řešení postavená na spolupráci s Veeamem. Měly společného jmenovatele – zálohování a především obnova virtuálních strojů z cloudového prostředí.

Celou konferenci uzavřela velice neformální večerní párty v tradičním Veeam stylu.

Byl pro vás článek přínosný?