Hlavní navigace

Z periferií Microsoftu se stávají sběratelské artikly

3. 5. 2023

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Pořiďte si je, dokud je stále ještě možnost.

Periferie od Microsoft jsou mrtvé. Ať žijí periferie Microsoft (Surface).

Po dekádách nabídky periferií Microsoftu, jako je například klávesnice Microsoft Modern Keyboard, Microsoft končí. Místo toho se bude věnovat periferiím značky Surface – mezi které patří některé podobné periferie prodávané pod značkou Surface. Ne však všechny.

Nechali byste se operovat robotickým chirurgem?

„Do budoucna se soustředíme na naše portfolio příslušenství pro počítače se systémem Windows pod značkou Surface,“ říká Dan Laycock, senior manažer komunikace Microsoftu, v prohlášení pro The Verge. „Budeme i nadále nabízet řadu příslušenství pro počítače pod značkou Surface – včetně myší, klávesnic, per, dokovacích stanic, adaptivního příslušenství a dalších. Stávající PC příslušenství značky Microsoft, jako jsou myši, klávesnice a webové kamery, se bude prodávat za stávající prodejní ceny až do vyčerpání zásob.“

Není však jasné, nakolik se bude řada periferií Surface překrývat s těmi stávajícími, což vyvolává otázku, zda se Microsoft skutečně částečně stahuje z trhu, nebo zda se pouze změní logo na krabici. Klávesnice Microsoft Surface Ergonomic Keyboard (mimochodem vyprodaná) vypadá prakticky stejně jako klávesnice Microsoft Ergonomic Keyboard, i když jedna je potažena látkou Alcantara a druhá je plastová. Myš Surface Arc Mouse vypadá také v podstatě stejně jako myš Microsoft Arc Mouse, i když v jiných barvách. Jiné, jako například klávesnice Microsoft Designer Keyboard, však nemají žádné ekvivalenty Surface.

Pět nastavení Windows 11, která stojí za to hned změnit Přečtěte si také:

Pět nastavení Windows 11, která stojí za to hned změnit

Je to ironický zvrat vzhledem ke zprávě Microsoftu, že jeho podnikání v oblasti Surface utrpělo 30% pokles prodeje a že jeho zásoby zůstávají vysoké. To obvykle naznačuje, že se prodeje chystají.

příloha_ovladnete_sva_data

Vtip je v tom, že Surface je prémiová značka a Microsoft si za ni účtuje odpovídající sumy. Na Amazonu stojí myš Microsoft Arc Mouse 48,58 dolarů, zatímco Microsoft si Surface Arc Mouse cení na 66,99 dolarů. Navíc, Microsoft nevyrábí Surface ekvivalenty pro všechno ze své produktové řady – například pro webovou kameru Microsoft Lifecam.

Dodejme, že Microsoft uvedl na trh klávesnici Microsoft Natural Keyboard už v roce 1994, což znamená, že máme za sebou několik desetiletí produktů Microsoft. Ale všechno dobré jednou končí…

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?