Hlavní navigace

Žhavá novinka z MWC: Nokia 808 PureView

27. 2. 2012

Sdílet

 Autor: Nokia
Nokia 808 PureView přináší zcela nové a radikální zobrazovací technologie, o kterých si smartphony mohly donedávna nechat jen zdát.

Nokia 808 PureView přináší zcela nové a radikální zobrazovací technologie, o kterých si smartphony mohly donedávna nechat jen zdát.

nokia 808 PureViewModel 808 PureView je vybaven velkým senzorem s rozlišením 41 megapixelů (nová Full Frame zrcadlovka Nikon D800 má senzor s 36 MP) a již tradičně špičkovou optikou Carl Zeiss. O vynikající kvalitu obrazu se stará rovněž převzorkovací technologie, kterou Nokia vyvinula.

Díky velkému senzoru nabízí 808 PureView ostré a detailní snímky i za nízké hladiny osvětlení a díky možnosti ukládání v nižším rozlišení můžete své fotografie bez obav posílat prostřednictvím e-mailu či MMS nebo sociálních sítí.

Další, speciálně pro tento model vyvinutou technologií, je Nokia Rich Recording, která slouží pro nahrávání zvuku v CD kvalitě a také pro přehrávání a záznam videa ve Full HD 1080p rozlišení. O vynikající zvuk se postará Dolby Headphone, jež umí přeměnit stereozvuk v prostorový zvuk a přizpůsobí ho sluchátkům, keré používáte.

Nokia 808 PureView využívá systému Symbian a je prvním z řady smartphonů s těmito technologiemi, které Nokia v příštích letech uvede na trh.

příloha_ovladnete_sva_data

Smartphone pohání procesor s 1,3 Ghz, displej disponuje poněkud nízkým rozlišením 640 x 360 pixelů. Nokia 808 podporuje USB 3.0 a nabízí až 16 GB vnitřní paměti, rozšiřitelné o paměťové karty, vzhledem k velikosti fotografií budete větší paměť jistě potřebovat.

Novinka se má na trhu objevit již v létě za cenu kolem 14 000 korun.

Byl pro vás článek přínosný?