Hlavní navigace

Známe cenu špičkového smartphonu Samsung Galaxy S6

5. 3. 2015

Sdílet

 Autor: samsung
Cena nového high-endového smartphonu Galaxy S6 společnosti Samsung bude ve Španělsku začínat na 699 euro, tedy v přepočtu asi 19 200 Kč.

Informace o ceně se objevila na španělských stránkách Samsungu a mluvčí jihokorejské společnosti uvedla, že ceny v dalších zemích se na jednotlivých lokalizovaných webech začnou objevovat co nevidět. Cena Galaxy S6 Edge zatím nebyla zveřejněna vůbec.

Nová vlajková loď Samsungu se začne prodávat 10. dubna v 20 zemích. Samsung ceny svých nových telefonů oficiálně nezveřnil. Galaxy S6 je v Španělsku prodáván v edici „Dorado“, která ale podle všeho disponuje stejnými funkcemi, jako standardní verze Galaxy S6.

Cena neblokovaného Galaxy S6 je o pětinu vyšší, než u rok starého Galaxy S5, který se prodával za 579 euro. Nový telefon však má lepší tvrzené sklo Gorilla Glass 4 na přední i zadní straně a velmi odolný hliníkový rám. Kromě toho mají Galaxy S6 a Edge oba výkonné 64-bitové procesory a vůbec poprvé podporují bezkontaktní platby Samsung Pay a bezdrátové dobíjení.

příloha_ovladnete_sva_data

To, že Samsung zdraží, analytici předpovídali již dříve. I díky vyšší ceně totiž nový smartphone má působit více prémiově, což přiláká nové zákazníky. Tato strategie by se měla vyplatit především u verze Edge, která má tvrzený dotykový displej i po stranách zařízení. I tak je však 699 euro za Galaxy S6 s interní pamětí 32 GB srovnatelné s cenovkou iPhonu 6.

Jak dodává Carolina Milanesiová z analytické společnosti Kantar Worldwide, otázkou tak již zůstává, kolik si Samsung naúčtuje za verzi Edge – a podle odhadů to bude o dost více, než kolik stojí standardní Galaxy S6.

Byl pro vás článek přínosný?