Hlavní navigace

Google začal konečně v Česku prodávat hardware – zatím telefony a sluchátka

7. 5. 2024

Sdílet

V neoficiálních prodejích si můžete Google Pixel koupit už v Česku už nějakou dobu. Oficiální prodej skrz čtyři tuzemské prodejní kanály začal teprve 7. května.

Nejnovější generace chytrých telefonů Google Pixel řady 8 je od 7. května oficiálně dostupná i v Česku. Google také v Česku spustil svůj online obchod Google Store a zatém v něm prodává tři modely Pixelu 8, ochranná pouzdra na tyto telefony a jedny bezdrátová sluchátka Pixel Buds A-series.

Koupili jste si letos smartphone?

Google má tato zařízení jako referenční nástroj, aby ukázal, co všechno je dnes možné na systému android postavit. Podobně používá Microsoft své laptopy Surface.

O2 navíc podporuje prodej Pixelu velkou dotační akcí, kdy k nově prodávaným modelům Pixel 8, Pixel 8 Pro a světové novince Pixel 8a zákazníci dostanou tarif O2 TV HBO a Sport zdarma na půl roku. Do konce května operátor nabízí modely Pixel 8, Pixel 8 Pro se slevou až 7 000 korun. A zvýhodnění čeká i na zájemce o Pixel 8a, kteří přinesou k výkupu do prodejny O2 jakýkoli funkční telefon. K jeho výkupní ceně získají navíc bonus 3 800 korun.

Každý Pixel získává od Googlu garanci sedmi let softwarových a bezpečnostních aktualizací. Kromě Google Storu si smartphony můžete koupit u tří vybraných partnerů – O2, Alza a Datart.

Smartphony Pixel 8 a Pixel 8 Pro jsou již v prodeji, Pixel 8a je možné předobjednat a na pulty se dostane od 14. května.

Pixel 8a je zatím nejodolnějším A-series telefonem od Googlu. Jeho Actua displej je o 40 % jasnější než displej Pixelu 7a a má obnovovací frekvenci 120Hz. Má matnou zadní stranu a lesklý hliníkový rámeček, který je dostupný ve čtyřech barvách.

Prostřední model Pixel 8 má 6,2palcový Actua displej s obnovovací frekvencí 120 Hz, je o 42 % jasnější než displej u Pixelu 7. Má kovovou povrchovou úpravu, leštěná skleněná záda a dodává se také ve čtyřech barvách.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Vrcholný model nabídky je Pixel 8 Pro s 6,7palcovým Super Actua displejem. Na jeho zadní straně se nachází nový teplotní senzor, který umožní rychle naskenovat objekt a zjistit jeho teplotu. Má matná skleněná záda s leštěným hliníkovým rámem a dodává se ve čtyřech barvách

Jako všechny smartphony i řada Pixel 8 hodně sází na fotoaparáty. Kromě sady dobré optiky jsou telefony vybaveny řadou editačních nástrojů s umělou inteligencí. 

Pixel 8a kombinuje 64megapixelový hlavní a všestranný ultraširokoúhlý objektiv. Pixel 8 přichází s ultra-širokoúhlým objektivem Macro Focus. Pixel 8 Pro pak nabízí trojitý zadní fotoaparát, vylepšený Macro Focus, teleobjektiv a dosud nejlepší Pixel selfies. U Pixelu 8 Pro navíc získají uživatelé přístup k profesionálním ovládacím prvkům jako je rychlost závěrky, ISO nebo 50 MP fotografie v celém rozsahu zoomu.

Computerworld 5/2024 je právě v prodeji. Co tam najdete? Přečtěte si také:

Computerworld 5/2024 je právě v prodeji. Co tam najdete?

Hlavním lákadlem jsou doprovodné AI nástroje, které umožňují s fotografiemi editační kouzla. Funkce Nejlepší snímek využívá AI k tomu, aby z kombinace reálně vyfocených záběrů vytvořila snímek, na němž bude každý vypadat co nejlépe. Kouzelný editor je pak novým experimentálním nástrojem pro editaci fotek, díky němuž je na fotkách možné měnit polohu i velikost objektů nebo zvýraznit pozadí.

Pixely přicházejí se zárukou sedmi let softwarové podpory, pravidelných Feature Drops, aktualizací zabezpečení, nových vydání softwaru Android a AI technologií od Googlu.

Procesor Google Tensor G3 pracuje s bezpečnostním čipem Titan M2, který chrání osobní údaje a zvyšuje odolnost zařízení Pixel proti sofistikovaným kyberútokům.

Apple omezuje produkci headsetů Vision Pro, zájem je údajně nízký Přečtěte si také:

Apple omezuje produkci headsetů Vision Pro, zájem je údajně nízký

Cena Pixelu 8a startuje na 14 490 Kč, Pixel 8 pořídíte od 20 990 Kč a Pixel 8 Pro od 28 490 Kč ve verzi s nejmenší pamětí 128 GB.

ICTrocenka

Podle informací Computerworldu to ale bude na delší dobu jediný hardware, který plánuje Google v Česku oficiálně prodávat. Zatím se neplánuje ani prodej třeba Nestu či dalších zajímavých kousků.

Google také bohužel nebude v nejbližší době pouštět Google Assistenta v češtině. Se spuštěním se pravděpodobně čeká až do integrace Assistenta s umělou inteligencí Google Gemini.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?