Hlavní navigace

Vyšel magazín Computerworld 4/2024

4. 4. 2024

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Hlavní náplní aktuálního vydání je kariérní speciál TOP IT Employers, kde se mimo jiné dozvíte, kde vám dají zajímavou práci. Kromě toho se samozřejmě věnujeme umělé inteligenci, kryptoměnám i třeba automatizaci datových operací.

Svět kryptoaktiv připomíná Divoký západ, pro který neplatí žádná ze zavedených pravidel, na něž jsme zvyklí v našem právním řádu. Kryptoaktiva totiž nejsou peněžními prostředky, investičními nástroji ani jiným aktivem, na nějž by dopadala současná úprava. A právě problematice regulace kryptoměn se věnujeme v našem pravidelném seriálu IT a právo.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Úkolem systémů na řízení skladů zdaleka není jen poskytování informací o stavu zásob – jde o klíčovou komponentu řízení celého dodavatelského řetězce. Systémy typu WMS (Warehouse Management System) jsou odpovědné za řízení každodenních operací ve skladech výrobních i obchodních podniků i v celých distribučních centrech. Jejich primárním úkolem je v reálném čase poskytovat informace a přehled o zásobách – od okamžiku jejich objednání u dodavatelů až po jejich vyskladnění do procesu výroby či dalšího zpracování nebo odeslání zákazníkům na základě jejich objednávek. 

Odemkněte maximální výkon kolegů pomocí špičkových technologií Přečtěte si také:

Odemkněte maximální výkon kolegů pomocí špičkových technologií

S postupující digitalizací se ale i na WMS nabalují stále další funkce a integrace s ostatními podnikovými systémy. I samotné skladové systémy se ale vyvíjejí, zavádějí nové funkce a stále častěji jsou dnes poskytovány prostřednictvím cloudu. Podrobně se do tajů WMS můžete pohroužit v článku Radka Kubeše Do skladů míří umělá inteligence a virtuální realita.

Co je nového v oblasti podnikového softwaru a služeb? Mnoho. Přinášíme přehled klíčových trendů, které by měli manažeři IT sledovat, pokud je právě tato oblast centrem jejich zájmu. Hledejte článek Sedm formujících trendů.

Kvalita dat je dnes důležitější než kdy jindy a mnoho firem se snaží tomuto trendu přizpůsobit. Přinášíme proto pět klíčových způsobů, jak datové operace automatizovat pomocí umělé inteligence a strojového učení. Najdete je v článku Kvalitnější data díky AI a strojovému učení.

Počet organizací, které experimentují s automatizačními schopnostmi platforem generativní AI, rychle stoupá. Ospravedlní však očekávané finanční přínosy poměrně vysoké náklady, které jsou s touto technologií spojené? To je otázka, na kterou se snažíme najít odpověď v textu Jak návratné jsou investice do generativní AI?

Cloud24

A samozřejmě aktuálnímu titulu vévodí rozsáhlý speciál TOP IT Employers, který kromě podnětných článků z oblasti kariérního růstu nabízí i užitečné personální prezentace našich partnerů.

Inspirativní čtení našeho magazínu, který si můžete zakoupit zde.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?