Hlavní navigace

10 alternativ k aplikacím chybějícím ve Windows 8 – 6. díl

8. 2. 2013

Sdílet

 Autor: (c) Maridav - Fotolia.com
Vášnivým cestovatelům se určitě bude hodit nějaká schopná aplikace pro práci s mapami. Jednou z těch nejpovedenějších je program G Maps, která je předmětem dnešního dílu.

Máte-li na svém počítači nainstalovaný operační systém Windows 8, pak jste pravděpodobně již zkusili podívat se na internetové tržiště aplikací s názvem Windows Store. V současné době je tam nabídka více než pestrá. Po podrobnějším prozkoumání ale bohužel zjistíte, že ty nejoblíbenější a nejpoužívanější aplikace ve verzi pro nové rozhraní Windows 8 tam prostě nejsou, ale naštěstí se dá najít celá řada alternativ. Pojďte se podívat na ty nejvydařenější!

 

1. díl – Zoufale nedostatečný výběr aplikací si vyžaduje nestandardní prostředky

2. díl – Aplikace Lidé

3. díl – MINE pro Facebook

4. díl – PrimeTube

5. dílMovie Guide

 

G Maps

Mapy Bing jsou sice udělány poměrně slušně, nicméně chybí jim takové speciálnější funkce, jako jsou třeba údaje o veřejné dopravě, které se dají najít v Google Maps. Co myslíte, není to docela závažný nedostatek?

Ve Windows Store se nachází dvě neoficiální aplikace Google Maps, které jmenují naprosto nesmyslně – G Maps a gMaps, což běžného uživatele přinejmenším docela spolehlivě zmate. Obě aplikace podporují standardní funkce, které jsou k dispozici v Google Maps, a to včetně vyhledání trasy pro jízdu autem, veřejnou dopravou, pěšky či na kole. Dále jsou zde funkce pro vyhledání polohy, pro práci s vrstvami a k dispozici zde jsou i satelitní mapy. Pokud vlastníte tablet s čipem GPS, pak můžete sledovat díky Google Maps sledovat i svoji polohu.

Při porovnávání obou aplikací jsme došli k závěru, že program G Maps poskytuje při provádění změny měřítka daleko hladší přechody, i když na druhou stranu vás obtěžuje reklamami. Co myslíte, nebude to třeba tím, že si musí autor aplikace vydělat co nejvíce peněz, dokud se neobjeví skutečná aplikace Google Maps pro Windows 8?

soutez_casestudy

G Maps 

V příštím díle našeho seriálu věnovaného nejlepším alternativám pro prostředí Windows 8 vám představíme nástroj Latermark, který dokáže z internetu stáhnout a uložit ty nejzajímavější články do vašeho tabletu a nabídnout vám je k pozdějšímu přečtení.

Byl pro vás článek přínosný?