Hlavní navigace

10 nejlepších her na PSP – Edice 2009

20. 7. 2009

Sdílet

Přinášíme vám deset našich nejoblíbenějších her pro PSP. Nejedná se pouze o jeden žánr, protože na článku pracovala půlka redakce a setkáte se tak s různorodými tituly, které rozhodně stojí za to hrát.

PSP 10

10. Resistance: Retribution

Když Sony poprvé ohlásilo scifi střílečku z druhé světové války pro PSP, bylo těžké skrýt pocit, že se firma snaží vydělat na známé značce, a že hra utrpí převodem na handheld. Ale to jsme se mýlili. Nejenže souboje, intenzita hry a škála ohavných vetřelců jsou na PSP převedeny skvěle, ale nový pohled z třetí osoby přidává hře novou perspektivu a přináší svěží nový směr. Myslím, že jsme nebyli jediní, kteří si řekli: "sakra, tohle vypadá na PSP skvěle," když jsme poprvé spustili Resistance: Retribution. Sony se dokonce nějak podařilo vytvořit decentní multiplayer (klíčový tah v Retribution, Resistance: Fall of Man a Resistance 2 na PS3) s podporou až osmi hráčů, který běhá naprosto plynule.

PSP 9

9. Metal Gear Solid: Portable Ops

Jedině Psycho Mantis by neocenil hratelnost a sofistikovanost stealth akce, kterou Portable Ops nabízí exkluzivně pro PSP. Hra je od základu originální a těžko byste na ní poznali port z konzolové série. Kreativní mechanika najímání společníků využívá WiFi hot-spotů a umožňuje vám vyměňovat vojáky ve špionážní síti Naked Snakea. Ohromné online možnosti doplňuje poutavý singleplayer příběh. Rozhodně si ho nenechte utéct.

PSP 8

8. Grand Theft Auto Liberty a Vice City Stories

Pro pasáka to může být těžké, ale Liberty City Stories přinášejí velice oblíbenou sérii jednoduše na PSP. Hlídat vaše milovaná děvčata a přitom budovat kriminální syndikát Leonů je stejně zábavné, jako zajímavé. Liberty City Stories obsahují enormní množství městského prostředí na vaše PSP ve skvělém herním enginu. A ačkoliv to není zcela dokonalé, je těžké si odepřít z hraní tohoto hvězdného příběhu skvělé série.

PSP 7

7. Tekken: Dark Resurrection

Portable zápasníci mohou být konečně na něho hrdí, na Tekken: Dark Resurrection. Skvěle zpracovaná mechanika děla ze hry jedinečnou bojovku pro handheld, a to ani nezmiňujeme výbornou grafiku. Online zápasy chybí, ale head-to-head souboje s možností vybrat 30+ charakterů je dostatečná útěcha. Otravné ovládání je jediná věc, která hru omezuje, ale přesto je to nejlepší bojová hra pro handheld.

PSP 6

6. LocoRoco / 5. LocoRoco 2

Nyní může mít každý kluk (a holka) svoji vlastní kaňku díky želatinově akční plošinovce LocoRoco a stejně skvělému pokračování LocoRoco 2. Tato hra provede vaše miniaturní kuličky barvitými úrovněmi, a to za použití pouze dvou krajních tlačítek. Kouzlo hry zmírňuje bolest z krátkého obsahu, ale díky soundtracku, který zní dost dětsky a vryje se vám do paměti si hru budete užívat do té doby, než se vám PSP vybije. Ve skutečnosti je LocoRoco jednou z nejoriginálnějších her, kterou najdete na PSP.

PSP 4

4. Lumines II

Tento PSP titul toho dluží mnoho Tetrisu. Barevné bloky padají dolů z vrchu obrazovky a je na vás, abyste vyčistili obrazovku stavěním barevných obrazců. Úžasné speciální efekty a epesní soundtrack dávají stylovost inspirovanou 8-bitem. Vybrali jsme druhý díl, kvůli pár pěkným vylepšením, ale i původní Lumines jsou skvělé.

PSP 3

3. Patapon / 2. Patapon 2

Tým zodpovědný za hru LocoRoco zvyšuje tempo v rytmické real-time strategii Patapon, vydanou exkluzivně pro PSP. Použitím hlavních tlačítek dáváte rytmické příkazy roztomilým členům kmene Patapon a provádíte je prorockými úkoly, abyste jim navrátili jejich přislíbenou svatou zemi. Patapon je mnohem víc, než skvělé tempo a parádní grafika, nabízí totiž hluboké úpravy vybavení a bojové taktiky pro přemožení obrovských bossů. Za cenu 20 dolarů si tuto hru rozhodně nemůžete nechat ujít. A za pár dolarů víc si můžete koupit pokračování Patapon 2, který obsahuje vydatný multiplayer.

PSP 1

1. God of War: Chains of Olympus

Jako mana seslaná bohy je God of War: Chain of Olympus božským darem akčnímu žánru, díky svému skvělému soubojovému systému a jedinečnému příběhu. Tohle je bezpochyby nejlépe vypadající hra kdy vytvořená pro handheld, což většině hráčů bohatě stačí. Kratosova portable sága si zaslouží obdiv pro svůj skvělý design a energetickou akci. Tak či tak je to sakra zábava.


soutez_casestudy

Autor: Tracy Erickson a zaměstnanci serveru GamePro.com

Překlad: David Kindl

Byl pro vás článek přínosný?