Hlavní navigace

10 tipů a triků pro upomínky Google Keep - 2.díl

21. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © Sergey Galushko - Fotolia.com
Využijte potenciál Google Keep na maximum!

Předcházející díl

 

Google Keep pravděpodobně patří mezi nejpodceňovanější ze všech služeb, které firma Google nabízí. Přitom to není jen místo, kde si můžete zapisovat své myšlenky – je to rovněž nástroj k propojení služeb Dokumenty, Kalendář, Fotky a dalších služeb Googlu – nástroj, který jste stejně jako většina ostatních uživatelů už dlouho postrádali. Na následujících řádcích naleznete 10 tipů a triků, díky kterým budete moci využít potenciál Google Keep  skutečně na maximum.

Kreslení do fotografií

Přepis textu ovšem není tím jediným, co se dá s fotografiemi v aplikaci Google Keep  provádět. Fotografie můžete zesvětlit, obarvit, popřípadě do nich kreslit a přidávat tam další obsah podle svých potřeb či nálady. Do aplikace jednoduše importujte fotografii, popřípadě fotografii pořiďte a následně vyberte tu ikonku štětce, kterou přenesete do oblasti pro úpravy. Zde si můžete vybrat typ štětce a následně jím provést příslušné úpravy, a to, aniž by tyto změny ovlivnily podobu původního souboru. A pokud byste náhodou chtěli jen něco načmárat do poznámky, pak můžete i to – stačí, když v hlavní nabídce klepnete na ikonku štětce.

Čmárejte, upravujte, značkujte v Google Keep , co to jen dá

Synchronizace s Google Docs ve vašem počítači

Pokud jste si někdy sami poslali e-mailem text poznámky třeba jen kvůli tomu, abyste jej mohli použít v dokumentu nebo prezentaci, pak vám trochu času ušetříme následujícím tipem: vězte totiž, že Google Keep  jsou plně integrovány do sady kancelářských aplikací od firmy Google. A co se týče synchronizace, už to nemůže být jednodušší. Máte-li v aplikaci Dokumenty nebo Snímky otevřený soubor, jednoduše klepněte na logo aplikace Keep, které se nachází vpravo v postranním panelu – tím si zobrazíte seznam všech vašich uložených poznámek. Klepnutím na libovolnou poznámku dojde k jejímu otevření a následně ji pak můžete kopírovat, vyjmout, popřípadě upravit cokoliv, co se v poznámce nachází. Všechny změny, které takto provedete, budou zpětně synchronizovány do aplikace Keep  ve vašem mobilním telefonu. A pokud jednoduše potřebujete vytvořit z poznámky dokument Google, pak na delší dobu klepněte na poznámku a z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí, vyberte položku Kopírovat do Dokumentů Google.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?