Hlavní navigace

21 tipů pro vylepšení vašeho webového prohlížeče - 14. díl

25. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © phecsone - Fotolia.com
Pravděpodobně trávíte prací (a hraním) v IE, Chrome, Firefoxu nebo Safari více času než prací (a hraním) ve kterékoliv jiné aplikaci. Přinášíme vám proto naše nejoblíbenější tipy, triky a doplňky pro vylepšení vašeho webového prohlížeče.

Ať už jste doma, v práci nebo ve škole, určitě trávíte dost času tím, že koukáte do svého webového prohlížeče. Ostatně, právě teď neděláte nic jiného. Takže proč váš prohlížeč vypadá a běží úplně stejně jako prohlížeč kohokoliv jiného? Následující sbírka našich oblíbených, tajných i veřejných „prohlížečových“  tipů a rozšíření může vaše brouzdání po internetu nebývale zefektivnit a zároveň zvýšit jeho bezpečnost – a také vám pomoci uvědomit si, co je špatně ve chvíli, kdy prohlížeč nepracuje podle vašich očekávání.

Pokud nebude řečeno jinak, naše tipy jsou určeny pro každý ze čtyř nejběžnějších prohlížečů: Chrome, Firefox, Internet Explorer a Safari. Používejte tyto základní tipy a rozšíření:

 

1. díl článku: Automaticky aktualizujte váš webový prohlížeč

2. díl článku: Deaktivujte cookies & chraňte svá formulářová data s doplňkem Lazarus

3. díl článku: Zachovejte si bezpečí s Web of Trust & synchronizujte své záložky

4. díl článku: Buďte incognito a smažte vaši historii & jednoduše přibližujte a oddalujte

5. díl článku: Umístěte svoje aplikace do karantény se Sandboxie

6. díl článku: Používejte aplikaci pro správu hesel

7. díl článku: Řekněte ne webovým skriptům

8. díl článku: Použijte Yoono pro integraci vašich sociálních sítí

9. díl článku: Zablokujte všechna sdílecí tlačítka & prohledávejte sociální sítě podle vlastního výběru

10. díl článku: Vylaďte (nebo vyhoďte) váš PDF plug-in & mějte k ruce více prohlížečů, hlavně kvůli Flashi

11. díl článku: Poznejte své diagnostické režimy

12. díl článku: Zrychlete své připojení změnou DNS serveru & mějte nástroje pro řešení problémů pohromadě

13. díl článku: Začněte číst v prohlížeči vašeho počítače, pokračujte na vašem smartphonu

 

soutez_casestudy

20) Posuňte váš Gmail na další úroveň

Spousta lidí se stále vyhýbá webovému rozhraní Gmailu. Ale zkuste využít funkce nabízené v Gmail Labs a najdete zde vylepšení, která budete muset vyzkoušet (pro vstup do Gmail Labs klikněte na ozubené kolo vpravo nahoře nad zobrazovanými zprávami, potom na Nastavení > Laboratoř).

Zajímavou funkcí je třeba Více složek Doručená pošta, která umožňuje prohlížet seznamy e-mailů podle zadaných kategorií. Dále třeba funkce Vrátit zpět odeslání, jež se hodí, když si několik vteřin po stisknutí tlačítka odeslat uvědomíte, že jste zprávu vlastně ani odesílat nechtěli, nebo do ní chcete jen něco doplnit. Našim posledním tipem jeKukátko pro zprávy, které vám po kliknutí pravým tlačítkem myši zobrazí náhled zprávy a vy si ji přečtete, aniž byste ji museli otevírat. V Gmailu můžete také aktivovat klávesové zkratky – stačí opět kliknout na ozubené kolečko, vybrat menu Nastavení a zde u možnosti Klávesové zkratky zaškrtnout tlačítko u možnosti Zapnout.

Byl pro vás článek přínosný?