Hlavní navigace

3D video pro iPhone

11. 11. 2010

Sdílet

Zábavní společnost Hasbro oznámila nový výrobek, se kterým bude možné hrát trojrozměrné hry i na iPhonu.

Novinka od Hasbro se jmenuje my3D a jde o brýle, se kterými bude možné si užít trojrozměrných filmů, fotografií i her na iPhonu nebo iPodu. Na první pohled vypadají Hasbro my3D jako modro-černý dětský plastový dalekohled, nicméně nejsou používány k dívání se na dálku, ale na blízko. Vepředu je totiž slot, do kterého se zasune iPhone/iPod a s patřičnými aplikacemi je možné si užívat virtuální trojrozměrné reality.

Poněkud nejasné je, jak by se takové hry případně ovládaly, když by byl přístroj zasunutý do brýlí, možná pomocí dalšího externího zařízení, které by si museli zákazníci připlatit? Cena samotných my3D se totiž nezdá být nijak vysoká, v přepočtu jde o 550 korun. Jako reálnější varianta se zdá být sledování 3D videa, nicméně kdo by se chtěl dívat na 3D filmy sám a ještě tímto způsobem? V úvahu přichází buď krátká videa nebo jistý specifický druh filmová tvorby.

Domněnku o primárním určení pro 3D video posiluje i to, že Hasbo nedávno ohlásilo spolupráci s filmovým studiem Dreamworks i s kooperaci na 3D televizní stanici společně se Sony, Discovery a Imax.

K dostání budou Hasbro my3D v březnu, není ovšem jisté, zda i v Česku a na Slovensku. Pokud na ulici uvidíte lidi s těmito divnými brýlemi, tak vězte, že se nejedná o mimozemšťany či sektu, ale o příznivce Apple užívající si umělé 3D reality.

Hasbro my3D

Byl pro vás článek přínosný?