Hlavní navigace

8 číhajících technických nástrah a jak se jim vyhnout - 7.díl

21. 2. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Na nezkušené uživatele číhá spousta nástrah. Do jakých pastí se mohou chytit a jak jim alespoň do začátku pomoci nějakou dobrou radou?

Předcházející díl

 

Nováčci neboli neznalí uživatelé potřebují pomoc těch zkušenějších – to platí nejen v oblasti počítačů a informatiky vůbec. Neboť tito nezkušení uživatelé často padají do stejných pastí a dopouštějí se stále stejných chyb. Navíc taková konzultace neznalého uživatele odborníkem se může klidně protáhnout i na několik hodin. Existuje ale jedna možnost, kterou mu určitě poraďte, aby provedl ještě předtím, než vám jako odborníkovi bude telefonovat, že má opět nějaký problém. Jednoduše mu řekněte, aby si přečetl tento článek a stal se díky němu zase o něco informovanější.

Neplaťte za připojení k internetu a za mobilní data více, než skutečně potřebujete

Často se setkáváme s neznalými uživateli, kteří mají u sebe doma rychlejší připojení k internetu, než které ve skutečnosti potřebují nebo využijí. Je zřejmé, že žádný prodejce, který na takového laika doslova vychrlí bezpočet informací, mu neřekne podstatnou věc, a to, že zakoupením rychlejšího internetu si určitě počítač nezrychlí a v některých případech si ani nezrychlí samotný přístup k internetu.

Pokud se vám zdá při vašem brouzdání po internetu vaše připojení pomalé, pak prozkoumejte rychlost samotného počítače, kvalitu připojení k Internetu a kvalitu připojení k počítači.

Dále pomocí zdarma dostupných online služeb, jako je například Speedtest, změřte rychlost svého připojení k internetu. Ujistěte se, že skutečně máte tak rychlé připojení, za které si platíte, a teprve poté řešte případné navýšení rychlosti připojení. Jsme přesvědčeni, že naprosté většině domácností pro využívání internetových služeb postačí připojení o rychlosti v intervalu 5 – 20 Mbps.

soutez_casestudy

Zakoupení zbytečně rychlého připojení vám v žádném případě nepomůže, pokud je příčina úzkého hrdla někde jinde, například v pomalém počítači nebo nestabilním připojení k Internetu

Dále jsme se poměrně často setkali se spoustou nezkušených uživatelů, kteří si pro své smartphony a další mobilní zařízení kupovali zbytečně velké objemy mobilních dat, které následně ani nevyužili. Podívejte se proto do historie využití vašich dat a prověřte, kolik dat skutečně spotřebujete a podle toho se zařiďte. Také nezapomínejte na jednu poměrně samozřejmou věc – a totiž, že množství mobilních dat potřebných pro smartphone velmi elegantně minimalizujete využíváním připojení k bezdrátovým sítím Wi-Fi.

Byl pro vás článek přínosný?