Hlavní navigace

AKTUALIZOVÁNO: Konečně! Surface v oficiálně v Česku, známe ceny

12. 3. 2019

Sdílet

 Autor: Microsoft
Po dlouhých letech se neuvěřitelné stalo skutkem a Microsoft začne od května oficiálně podporovat prodej svých notebooků Surface v Česku. V první vlně jde zatím o vybrané konfigurace Surface Pro 6 for Business a Surface Laptop 2 for Business.

„Zareagovali jsme na požadavky nadnárodních firem na širší podporu trhu, aby mohly pořídit zařízení Surface na globální úrovni a mohly vybavit své zaměstnance v regionálních pobočkách a kancelářích,“ uvádí Microsoft ve svém tiskovém prohlášení na webu.

Proto od 1. května 2019 Microsoft autorizuje komerční partnery k prodeji Surface Pro 6 for Business a Surface Laptop 2 for Business firemním zákazníkům na dalších 11 evropských trzích: v Bulharsku, České republice, Estonsku, Chorvatsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku, Rumunsku, Řecku, Slovinsku a na Slovensku.

Zařízení budou mít klávesnici s mezinárodní angličtinou (klávesnice Surface Pro Type se prodává samostatně) a operační systém bude v lokálních jazycích, vše bude dostupné od 1. května 2019.

Vybrané konfigurace Surface Pro 6 for Business a Surface Laptop 2 for Business jsou: Surface Pro 6 i5/8/256GB Platinum a Surface Laptop 2 i5/8/256GB Platinum.

Ceny budou následující: Surface Pro 6 i5/8/256 – 30490,- bez DPH a Surface Laptop 2 i5/8/256 –za 31990,- bez DPH.

Přesný seznam autorizovaných komernčních partnerů bude k dispozici až 1. května. Do té doby jsou v nabídce produkty přes společnost Bechtle.

Microsoft Surface je soubor různých zařízení, kterými chce Microsoft světu ukazovat, jaké má jeho operační systém Windows přednosti. Žádnou inovaci z návrhu Surface si firma nepatentuje a nechává ostatní výrobce, aby se jejími inovacemi inspirovali. K takovým vylepšením patří například opěrná nožička u zařízení 2v1, kterou dnes už najdete u řady výrobků velkých HW značek.

Do rodiny Surface patří tablety, zařízení 2v1 a notebooky, ale i ty lze proměnit jednoduchou úpravou na tablet či prezentační zařízení.

CS24

Microsoft nabízí k přístrojům také dotykové Pero, se kterým jdou dělat další kouzla a zpříjemňují a zejména zefektivňují ovládání.

Zákazníci z nekomerční sféry jsou zatím odkázáni buď na dovoz zařízení Surface z zahraniční nebo třeba nákup z vybraných českých e-shopů, které dováží Surface s neoficiální podporou Microsoftu do České republiky. Podle neoficiálních informací i přes dosud chybějící oficiální podporu Microsoftu se produkty Surface prodávají třeba na Alze ve velmi uspokojivých množstvích.

Byl pro vás článek přínosný?