Hlavní navigace

Aktuální novinky o Windows 7 beta

8. 1. 2009

Sdílet

Co nového odhalila veřejná betaverze Windows 7, jejíž download je nyní možný také pro běžné uživatele?

Download betaverze, jejíž funkčnost je omezena do 1. srpna 2009, lze provést zde. K dispozici je jak 32, tak i 64-bitová verze tohoto operačního systému, a to v angličtině, němčině, japonštině, arabštině a hindštině. Pokud však chcete Windows 7 vyzkoušet, měli byste si zřejmě pospíšit, Microsoft totiž omezil počet možných downloadů na maximálně 2,5 milionu uživatelů. Instalace betaverze probíhá ve formě upgrade z Windows Vista SP1, a to pomocí bootovacího DVD, jež je nutné vypálit ze staženého image souboru. Pokud nemáte chuť experimentovat a patříte mezi méně zkušené uživatele, počkejte si raději na plnohodnotnou verzi tohoto operačního systému, s níž bychom se měli setkat zhruba za rok. Česká verze přitom bude následovat anglickou zhruba s tříměsíčním odstupem.

Jaký počítač byste měli vlastnit pro plynulý provoz Windows 7? Beta verze vyžaduje minimálně PC s procesorem na frekvenci 1 GHz, 1 GB operační paměti, 16 GB volného místa na disku a také grafickou kartou s podporou DirectX 9 a 128 MB paměti. K plynulému provozu doporučujeme veškeré parametry zhruba zdvojnásobit, což ovšem dnes není již zdaleka takový problém, jako před dvěma lety, kdy na trh přicházela Windows Vista s prakticky totožnými hardwarovými nároky.

windows 7

bitcoin_skoleni

 

První odezvy od kolegů z redakce na Windows 7 beta jsou vesměs pozitivní, systém se chová svižně a nevykazuje žádné větší problémy se stabilitou a kompatibilitou. O dalších novinkách vás budeme brzy informovat.