Hlavní navigace

Amazon spouští bezplatné cloudové úložiště a přehrávač hudby

30. 3. 2011

Sdílet

 Autor:
Provozovatel největšího amerického eshopu Amazon včera uvedl nové služby Cloud Drive a Cloud Player. Zákazníci získají prostor pro svou hudbu a možnost poslechu online.

„Nakupujte kdekoliv, přehrávejte kdekoliv a všechnu svou hudbu uložte na jediné místo.“ S tímto mottem uvedla americká společnost Amazon novou službu Cloud Drive, jež nabídne zákazníkům datové úložiště pro zakoupenou hudbu, a přehrávač Cloud Player. Díky Cloud Drive získají registrovaní uživatelé 5 GB cloudového prostoru, přičemž Amazon motivuje možností rozšíření na 20 GB, pakliže si zákazník zakoupí libovolné celé mp3 album. Nutno však dodat, že zmíněné služby jsou dostupné výhradně pro americké zákazníky.

„Naši zákazníci nám sdělili, že nechtějí stahovat hudbu do svých pracovních počítačů nebo telefonů, protože poté shledávají obtížné přenášet hudbu na ostatní zařízení. Nyní, ať už jste doma, v práci, či na cestě, můžete si hudbu z Amazonu zakoupit, uložit a přehrát kdekoliv“, sdělil k novým službám viceprezident pro filmy a hudbu Amazonu Bill Carr.

Přehrávač Cloud Player představila společnost Amazon ve dvou verzích. Jednak se jedná a webový přehrávač, který podporují prohlížeče Internet Explorer, Firefox, Safari a Chrome a jednak o aplikaci dostupnou pro zařízení s operačním systémem Android.

Datové úložiště Cloud Drive samozřejmě neslouží pouze pro ukládání hudby. Uživatelé si zde mohou uložit prakticky jakákoliv data, přičemž v případě nedostatku prostoru jim Amazon nabízí dodatečných 20 GB zpoplatněných 20 americkými dolary za rok.

CS24

 

Foto: © L.S. - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?