Hlavní navigace

Android 5.0 Key Lime Pie: co se šušká (2.)

8. 5. 2013

Sdílet

 Autor: © olyina - Fotolia.com
Je možné, že Google na své konferenci I/O, která se bude kontat mezi 15. a 17. květnem, představí novou verzi svého operačního systému Android: 5.0 Key Lime Pie? Příliš pravděpodobně to zatím nezní.

Předchozí díl

Android 5.0 Key Lime Pie: Google Nexus 5

Google Nexus 4 nechvalně proslul neustále prázdnými sklady, nicméně to jen dokazuje nebývalou popularitu tohoto high-endového smartphonu s cenou střední třídy u zákazníků. Už nějakou dobu se spekuluje o jeho nástupci, Nexusu 5, přičemž se očekává, že toto zařízení opět vyrobí LG.

K očekávaným specifikacím patří 5- nebo 5,2palcový Full HD displej, čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 taktovaný na frekvenci 2,3 GHz a 3 GB paměti RAM. Zařízení bude obsahovat 16, 32 nebo 64 GB prostoru na úložišti, 16megapixelový fotoaparát Nikon a – jak očekáváme – také Android 5.0 Key Lime Pie.

Jestli Google představí Android 5.0 Key Lime Pie na svém nadcházejícím Nexusu 5, bude tento mobilní operační systém vypuštěn jako aktualizace také pro smartphone Nexus 4 a další zařízení řady Nexus.

Je však téměř jisté, že Nexus 5 na Google I/O odhalen nebude. Galaxy Nexus spatřil světlo světa v listopadu, Nexus S v prosinci a Nexus 4 koncem října, takže to spíše vypadá na to, že se Nexus 5 – a Android 5.0 Key Lime Pie – objeví až koncem roku 2013, pravděpodobně koncem října/počátkem listopadu.

soutez_casestudy

Takový krok by byl logický, pokud jsou pravdivé spekulace, že ještě v květnu můžeme očekávat Nexus 4 s 32 GB úložiště a podporou 4G LTE. Google nedopustí, aby si jeho zařízení navzájem konkurovala.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?