Hlavní navigace

Androidí tablety se štíhlou linií

16. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Výrobci nás novými tablety vyloženě zasypávají téměř denně. Vyznat se v nich je dnes mnohem těžší, než před několika velmi málo lety.

To byl, kromě několika profesionálních přístrojů pro pracovní využití, na výběr jen jeden – iPad od Apple. Dnes jsou tablety spolu se smartphony nejrychleji se rozvíjejícím segmentem spotřební elektroniky a orientovat se v nich není jen tak. Pro někoho je nedůležitější výkon, pro někoho výdrž, pro jiného zase design. My vám nabízíme srovnání těchto zařízení dle jejich tloušťky. Ale nemějte obavy, na nějaké specifikace také dojde.

 

Vybraná pětice tabletů jakoby náhodou využívá operačního systému Android. Až taková náhoda to nakonec není, služeb tohoto operačního sytému totiž využívá největší počet výrobců. Apple a RIM hrají jen pro sebe, HP to má, zdá se téměř spočítané a Windows 8 to bude zřejmě ještě nějaký čas trvat.

 

 

Toshiba AT200

toshiba AT200

První příčku pro sebe ukořistil tento ultra tenký tablet s 10.1palcovým displejem, který se Toshiba nebála nazvat nejtenčím na světě. V „pase“ byste mu naměřili pohouhopohých 7,7 mm. Tablet běží na systém Android 3.2, uvnitř bychom našli procesor 1.2GHz TI OMAP 4430, 1GB operační paměti a 64GB integrované paměti. Displej tohoto krasavce má rozlišení 1280 x 800 pixelů. DO obchodů by se měl dostat v Lednu 2012 a možná se do té doby dočkáme změny operačního systému na Android 4.0.


ASUS Transformer

asus transformer

O tomto zařízení se poslední dobou mluvilo poměrně hodně, ASUS jej představil teprve před několika týdny. Jedná se o zcela první tablet na platformě Tegra 3 se čtyřjádrovým procesorem Nvidia 1.3GHz. Tablet je 8.3 mm tenký, o tloušťce se nedá vůbec mluvit, a 586 gramů lehký. Stejně jako Toshiba AT200 by se měl dočkat upgradu ve formě Androidu 4.0. Z dalších specifikací známe hodnotu operační paměti a sice 1GH a také víme o 32gigové interní paměti, 10.1palcovém displeji a microHDMI portu.



Samsung Galaxy Tab 10.1

samsung galaxy tab

Od uvedení kontroverního tabletu Samsung uplynul už nějaký ten pátek, přesto je mnohými odborníky stále považován za nejlepší tablet s Androidem na trhu. Námi zkoumaná hodnota, tloušťka, je v tomto případě 10.9mm. Uvnitř se nachází dvoujádrový 1GHz procesor, 1GB RAM. Duší přístroje je Android 3.2. Tento zřejmě největší konkurent iPadu 2 se dočkal několika prohraných bitev a zákazu prodeje v několika zemích včetně Německa a Austrálie. Kam se jen poděl volný trh.



Eking T9

eking T9

Máte li pocit, že vám tohle jméno nic moc neříká, nic si z toho nedělejte, ani my jsme o tomto čínském tabletu donedávna neměli ani ponětí, jako ostatně téměš nikdo. Výrobce Shenzhen Guangxuntong Communication Technology sice ještě žádné detaily o tomto tabletu neuvolnil, v odborných kruzích a diskuzích se ale čím dál častěji hovoří o nejtenčím tabletu na světě. Jeho technické specifikace, jsou li založeny alespoň na troše pravdy, nejsou také vůbec špatné: procesor Intel Z670 1.4GHz, 2GB operační paměti a 9.7palcový displej. To nejlepší na závěr, čínský výrobce údajně plánuje přizpůsobit toto zařízení pro celkem pět operačních systémů. Mluví se o Androidu, Windows 7, Windows 8, MeeGo a Ubuntu. Vypadá zajímavě, ještě si na něj posvítíme.


Toshiba Regza AT700

toshiba regza

Druhý zástupce Toshiby, který ještě nespatřil oficiální světlo světa. Se svými 7,7 milimetry se také uchází o post nejtenčího tabletu na světě. Kromě 1.2GHz dvoujádrového procesoru ho pohání také Android Honeycomb, 1 GB paměti RAM , data si budete moci uložit na 32GB disk. Fotografie a videa budete moci jednoduše pořizovat 5MP kamerou na zadní straně.



Srovnání podle tloušťky.. i když vlastně ne tak docela. Který z vybraných tabletů s Androidem by se zamlouval vám?

 

zdroj:Gizmowatch



CS24

 


Byl pro vás článek přínosný?