Hlavní navigace

Apple iPad 2 tento pátek i v Česku

23. 3. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost Apple dnes oznámila, že iPad 2, druhá generace populárního tabletu, se začne tento pátek 25. března prodávat v dalších 25 zemích včetně Česka.

iPad 2 bude dostupný v maloobchodních prodejnách Apple a u vybraných autorizovaných prodejců Apple v 17:00 hod. místního času a online prostřednictvím obchodu Apple Store od 2:00 hodin středoevropského času. Společnost Apple dnes také oznámila, že všechny modely zařízení iPad 2 budou dostupné v Hongkongu, Koreji, Singapuru a v dalších zemích od dubna.

„Zatímco naši konkurenti se ještě snaží dohnat náskok, který jsme získali díky prvnímu modelu iPad, zasahuje opět do hry náš iPad 2,“ řekl Steve Jobs, generální ředitel společnosti Apple. „Zaznamenáváme ohromnou poptávku po přístroji iPad 2 v USA a zákazníci po celém světě nám říkají, že se nemohou dočkat, až ho také vyzkouší. Vážíme si trpělivosti všech zájemců a usilovně pracujeme na jeho výrobě, aby se iPad dostal na každého.“

iPad 2 má zcela novou konstrukci, která je o 33 procent tenčí a až o 15 procent lehčí než původní iPad, ale fantastický 9,7palcový displej LCD s podsvícením LED zůstává zachován. iPad 2 je vybaven novým dvoujádrovým procesorem Apple A5 a obsahuje také dvě kamery, VGA kameru na přední straně pro aplikace FaceTime a Photo Booth a zadní kameru, která umožňuje nahrávat HD video v rozlišení 720p. Přestože je iPad 2 tenčí, lehčí, rychlejší a nabitý novými funkcemi, stále poskytuje výdrž baterie až 10 hodin.

iPad 2 bude od 25. března k dispozici v provedení Wi-Fi a Wi-Fi + 3G s 16 GB, 32 GB a 64 GB v Austrálii, Rakousku, Belgii, Kanadě, České republice, Dánsku, Finsku, Francii, Německu, Řecku, Maďarsku, Islandu, Irsku, Itálii, Lucembursku, Mexiku, Nizozemí, Novém Zélandu, Norsku, Polsku, Portugalsku, Španělsku, Švédsku, Švýcarsku a Velké Británii; v mnoha dalších zemích po celém světě bude k dispozici v následujících měsících. Podrobnosti o cenách a dostupnosti získáte od místních autorizovaných prodejců nebo distributorů Apple. Všechny modely zařízení iPad 2 budou dostupné v Hongkongu, Koreji, Singapuru a v dalších zemích v dubnu a v mnoha jiných zemích po celém světě v nadcházejících měsících. Další informace o mezinárodní dostupnosti a cenách budou oznámeny později.

Aplikace iMovie a GarageBand pro iPad jsou jednotlivě dostupné za cenu 3,99 euro z obchodu App Store v iPadu nebo z www.itunes.com/appstore. Kryt Smart Cover je k dispozici v řadě barev v energickém polyuretanu nebo v luxusní kůži.

CS24

Apple iPad 2

Apple iPad 2

Byl pro vás článek přínosný?