Hlavní navigace

Apple má problémy s výrobou iPhonu 4 v bílé barvě

25. 7. 2010

Sdílet

iPhone 4 v bílém provedení bude na trh uveden se zpožděním, výrobu těchto elegantních modelů totiž postihly nečekané komplikace.

Poté, co iPhone 4 postihly problémy se slabým signálem a anténami, čelí Apple dalšímu problému - výrobě bílého provedení čtvrté generace tohoto smartphonu. V oficiálním prohlášení společnost uvádí, že je výroba bílých modelů  náročnější, než původně předpokládala, a tím pádem se na trhu objeví až ke konci tohoto roku. Výroby černého provedení telefonu se omezení netýkají. Podle informací serveru 21st Century Business Herald má společnost Lens Technology, která pro nový iPhone vyrábí sklo, problémy s nanášením bílé barvy.

Čtěte také: Nový iPhone 4 v obrazech

Firmě Lens Technology se údajně nedaří nalézt správnou hustotu bílé barvy tak, aby splňovala všechny požadavky  společnosti Apple. iPhone 4 je tedy zatím v zemích, kde se prodává, dostupný pouze v černém provedení. Do České republiky by měl nový iPhone dorazit na konci léta. Vodafone již oznámil, že si jej čeští zákazníci stejně jako ti světoví budou moci předobjednat. iPhone 4 však rozhodně nebude pro každého, jeho očekávaná cena dosahuje 20 000 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?