Hlavní navigace

Apple připravuje spuštění nové hudební služby

22. 4. 2011

Sdílet

 Autor:
Uživatelé iTunes by se již brzy mohli dočkat nové služby, která jim umožní na servery Apple ukládat hudbu a následně ji přes internet přehrávat na jakémkoliv zařízení.

Apple podle dvou anonymních zdrojů agentury Reuters připravuje spuštění nové hudební služby. I když se toho o novém projektu zatím příliš neví, měla by služba uživatelům iTunes umožnit ukládání písniček na servery Apple a poté je streamovat přes internet například do iPhonu. O podobné službě pro mobilní telefony postavené na Androidu mluvil v minulém roce také Google, zatím se však nedohodl s nahrávacími společnostmi. Tento internetový gigant chce na základě dostupných informací spustit obchod s hudbou podobný iTunes a cloudové úložiště.

Obě společnosti předběhl Amazon, který minulý měsíc spustil službu Cloud Drive. Ta uživatelům umožňuje ukládat hudbu, videa, fotografie a dokumenty na servery Amazonu. K těmto datům se pak uživatelé mohou dostat přes webový prohlížeč nebo aplikaci pro Android. Amazon však službu spustil bez jakéhokoli vyjednávání s nahrávacími společnostmi. Podrobnější informace o Cloud Drive se dočtete v našem dřívějším článku. Podobně to podle agentury Reuters plánuje i Apple. Společnost údajně zatím nepodepsala žádné smlouvy a s hudebními společnostmi o službě ani nemluvila.

soutez_casestudy

 

Úvodní foto: © AA+W - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?