Hlavní navigace

Ashampoo Photo Commander 17: Dobrý fotoeditor za příznivou cenu

10. 10. 2022

Sdílet

Poněkud opomíjený fotoeditor Photo Commander firmy Ashampoo se dočkal již sedmnácté verze. Nová verze se dočkala výrazných vylepšení, především plné kompatibility s Windows 11 a podpory nejnovějších formátů.

Samotný program je zaměřen spíše na amatérskou část uživatelů, koneckonců s cenou pod 50 dolarů ani nic jiného nemůžeme očekávat. Nicméně nabídka funkcí je více než bohatá.

Vedle samotné fotoeditace je zde i solidní možnost ukládání a archivace souborů. Vedle předem připravených možnosti (např. datum či lokace) si možnosti archivace můžeme nastavit podle vlastních představ, až už se jedná třeba o data EXIF/IPTC nebo o dodané komentáře.

Čím upravovat fotografie? Tipy na skvělé fotoeditory zdarma Přečtěte si také:

Čím upravovat fotografie? Tipy na skvělé fotoeditory zdarma

Díky výraznému zvýšené rychlosti (až o 40 procent oproti minulé verzi) si můžeme podle libosti pohrát s rámečky nebo přípravou slideshow v rozlišení 4K a hudební podporou v nejrůznějších formátech.

Samotná fotoeditace funguje buď automaticky nebo krok po kroku, samnozřejmostí je i hromadná fotoeditace. Moderní fotoaparáty a mobily často využívají geotagování. Proto Commander to nejenže podporuje, ale umožňuje i jejich editaci či přidávání k souboru. Automatické propojení s Google Maps umožní to, že se můžeme v reálném čase podívat, ve které ulici snímek vznikl. V programu najdeme prakticky všechny fotoeditační kroky, na které si můžeme vzpomenout.

Který fotoeditor používáte?

Photo Commander má za sebou dvacetiletou historii a vyzrálost celého programu je na první pohled patrná. Za podobně nízkou cenu lepší fotoeditační program těžko seženeme.


Pro: Příznivá cena, čeština

CS24

Proti: Nic

Celkem: 90 procent


Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.