Hlavní navigace

ASUS M70V series

1. 9. 2008

Sdílet

Multimediální dělo Pokud toužíte po notebooku řady desktop replacement, který je plně schopný nahradit stolní...


Multimediální dělo


Pokud toužíte po notebooku řady desktop replacement, který je plně schopný nahradit stolní počítač, výběr není tak bohatý. Dnešním trendem jsou zejména malé a levné notebooky. Navíc často pokud už na zařízení této kategorie narazíte, jedná se většinou o ne právě designově zajímavě zpracované počítače. Koneckonců s těmito notebooky se příliš cestování neočekává, takže designová stránka bývá většinou opomíjena. Nicméně i domácí a „imobilní“ uživatel chce mít hezký notebook, a ASUS v podobě M70V mu v tom plně vychází vstříc.
Notebook lze bez větší nadsázky označit za multimediální dělo po všech stránkách. Pokud uživatel touží po přehrávání multimédií, hraní her nebo i běžné práci, tak mu tento notebook vyjde určitě vstříc. Základ tvoří výkonný procesor Intel Core 2 Duo 2,4 GHz postavený na jádru Penryn a tedy s 6MB vyrovnávací pamětí. Svižnému chodu systému i aplikací pomáhají také 3 GB operační paměti, což je v případě 32bit verze Windows Vista optimální volba. Větší množství by již systém stejně nemohl využít. Velkým překvapení je ovšem 500GB pevný disk, se kterým jsme se v notebooku setkali poprvé. Uživatel tak není již ani v případě přenosného počítače limitován malými disky. Navíc díky přítomnosti eSATA je možné velice snadno přidat rychlý externí disk. Tím však možnosti M70V nekončí. Díky velkému tělu M70V zbylo trochu místa na další komponenty, a tak je díky volné „šachtě“ možné přímo do notebooku samotného poměrně snadno doplnit ještě jeden disk. Při použití stejné kapacity se dostáváme na krásný 1 TB uloženého prostoru v případě stále přenosného zařízení, a to potěší. Zvláště uživatelé pracující s videem a hudbou tuto možnost určitě uvítají.
Multimédia si žádají pořádný displej a M70V nabízí hned 17“ monitor s rozlišením Full HD, resp. 1 920 × 1 200. V případě, kdy se uživatel potýká s nutností zobrazení mnoha informací a aplikací na pracovní ploše, je toto řešení vysvobozením. Displej je typu Glare, s podáním barev i homogenností podsvícení jsme byli spokojeni. Jediným neduhem je tak fakt, že notebook není v této verzi vybaven Blu-ray mechanikou. V případě Full HD filmů tak uživatel musí sáhnout po alternativách. Zobrazení vyjma displeje zajišťuje grafická karta nVidia 9600 GS, která nabízí perfektní výkon pro multimédia. Její výkon není vůbec špatný ani pro hry, ale ty je samozřejmě potřeba spustit v jiném než nativním rozlišení, které by potrápilo i řadu stolních grafik. Zajímavým prvkem ASUSu je také touchpad s duální funkcí a podsvícením. To v druhém režimu odhalí speciální ovládací prvky pro přehrávání, ale také např. regulaci hlasitosti a podsvícení. 8 0497/TJi o

Pokud hledáte adekvátní náhradu stolního počítače s výkonem, který bude stačit na práci s videem, kancelářskými aplikacemi i hrami, ASUS M70m má rozhodně co nabídnout. Vysoký výkon, výborný displej nebo praktický touchpad ocení řada uživatelů. Jediným problémem je tak váha, která vzhledem k určení počítače nebude na překážku.

ASUS M70V

CPU Intel Core 2 Duo T8300 2,4 Ghz, 6 MB cache (Penryn)
čipová sada Intel PM965
3 072 MB DDR2
nVidia 9600M GS
HDD 500 GB
17“ WXGA, 1 920 × 1 200 bodů
Intel Wireless WiFi Link 4965AGNxx
? výkon CPU a GPU, displej, možnost dvou 2,5“ disků
? rozměry a váha
Cena vč. DPH: 21 000?Kč
Poskytl: ASUS,
www.cz.asus.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku