Hlavní navigace

ASUS představil luxusní edici smartphonu ZenFone 6 Edition 30

23. 9. 2019

Sdílet

 Autor: ASUS
Model s označením ZenFone 6 Edition 30 připravil ASUS u příležitosti oslav 30. výročí vzniku firmy

Nová luxusní verze nabízí vylepšený výkon s 12 GB operační paměti v kombinaci s 512GB interním úložištěm. Telefon s otočným fotoaparátem zaujme i exkluzivním vzorem soustředných kruhů na matně černém podkladu inspirovaným filizofií Zen. Zadní kryt navíc zdobí výrazné reliéfní logo Edition 30. Novinky se vyrobí pouze 3 000 kusů a její majitelé získají různé VIP benefity včetně prodloužené záruky na 30 měsíců. Srdcem telefonu je Qualcomm Snapdragon 855, nejvýkonnější mobilní procesor současnosti. Zachována zůstala i velkokapacitní 5 000mAh baterie, která poskytuje až dva dny nepřetržitého provozu. 

ASUS

Exkluzivní barva a design

Zadní část telefonu zdobí vzor soustředných kruhů inspirovaný filozofií Zen s matně černým podkladem. Záda kryje 3D zakřivené sklo Corning Gorilla Glass a vyjímá se zde také výrazné reliéfní logo Edition 30, čímž označuje tuto exkluzivní edici. Punc jedinečnosti dodává telefonu i speciální balení, které obsahuje VIP kartu a 30měsíční záruku.

Extrémní výkon a větší úložiště

ZenFone 6 Edition 30 pohání vysoce výkonná mobilní platforma Qualcomm Snapdragon 855 vyráběná 7nm procesem. Osmijádrový procesor pracuje na frekvenci 2,8 GHz, což propůjčuje telefonu velmi rychlý a zcela plynulý výkon, který umožňuje snadné spuštění i těch nejnáročnějších aplikací a her. Snapdragon 855 přináší až o 45 % vyšší výkon procesoru a až o 20 % rychlejší grafický rendering ve srovnání s předchozí generací. Výkon procesoru se ve výroční verzi telefonu opírá o 12GB operační paměť a rychlé interní úložiště s kapacitou 512 GB. Nadprůměrné hodnoty má i baterie o kapacitě 5000 mAh, která poskytuje až dvoudenní výdrž.

Unikátní otočný fotoaparát

ZenFone 6 Edition 30 využívá motorizovaný otočný modul obsahující dvě kamery. Zásluhou tohoto průkopnického řešení fotoaparát neubírá žádný prostor na displeji. Současně získal schopnost pořizovat stejně kvalitní fotografie s vysokým rozlišením bez ohledu na to, zda se používá jako přední nebo zadní kamera.

Hlavní fotoaparát ZenFonu 6 Edition 30 se může pochlubit nejnovějším snímačem Sony IMX586 s rozlišením 48 Mpx, objektivem se světelností f/1,79 a technologií Quad Bayer pro kvalitní denní i noční fotografování. Systém automatického ostření 2x1 OCL PDAF poskytuje nejlepší zaostřovací výkon bez chvění. Sekundární fotoaparát se 125° ultra širokým pozorovacím úhlem a 13Mpx rozlišením umožňuje pořizovat širokoúhlé snímky, na které zachytíte větší scénu s korekcí zkreslení v reálném čase.

Modul otočného fotoaparátu je vyroben z tekutého kovu (tzv. amorfní slitina), sofistikovaného materiálu, který je o 20 % lehčí než nerezová ocel, avšak se čtyřnásobnou pevností. Pro větší ochranu detekuje G-senzor v modulu míru zrychlení, což umožňuje otočnému fotoaparátu automaticky okamžitě vrátit modul do bezpečné polohy v případě pádu telefonu.

Vlastní precizní motor plynule otáčí kamerovým modulem až o 180° mezi pozicí přední a zadní kamery. V režimu Free Angle lze objektiv otočného fotoaparátu nastavit do libovolného úhlu, což umožňuje pořizovat snímky v ideálním úhlu, aniž by uživatel musel zaujímat při focení nepohodlné pozice. K dispozici je několik dalších jedinečných režimů fotografování, včetně funkce Auto Panorama pro asistované panoramatické snímky nebo funkce Motion Tracking pro automatické sledování objektů při záznamu videa. Nové režimy HDR+ Enhanced a Super Night (Super noční režim) poskytují kvalitní zážitek při fotografování ve dne i v noci.

Neomezené zážitky ze sledování s bezrámečkovým displejem

ZenFone 6 Edition 30 je vybaven displejem typu NanoEdge s úhlopříčkou 6,4 palce a poměrem stran 19,5:9. Displej je prakticky bez rámečků, takže zabírá celých 92 % čelní strany telefonu. Tento atraktivní design umožnila právě koncepce otočného fotoaparátu. Full HD+ rozlišení displeje přináší komfortní obraz při procházení webu, sledování sociálních sítí nebo streamovaných videí. 100% barevný rozsah DCI-P3 v kinematografické kvalitě zajišťuje bohaté a živé barvy. Vysoký jas až 600 cd/m2 zase usnadňuje čtení textu na obrazovce i za slunečného počasí. Displej chrání před poškrábáním odolné sklo Corning Gorilla Glass 6, které je testováno tak, aby vydrželo i pády z výšky jednoho metru.

DT24

Dostupnost a cena

Telefon je dostupný výhradně v e-shopu společnosti Asus za cenu 20 990 Kč s DPH.

Byl pro vás článek přínosný?