Hlavní navigace

Asus rozšiřuje portfolio tablety Asus MeMO Pad

22. 2. 2013

Sdílet

 Autor: Asus
Firma Asus přichází na náš trh s řadou tabletů MeMO Pad, které jsou vybaveny operačním systémem Android 4.1 Jelly Bean.

Řada, která v portfoliu společnosti doplňuje již prodávané tablety Transformer Pad, se vyznačuje především příznivou cenou a absencí dokovací klávesnice. K dispozici jsou dva modely – sedmipalcový Asus MeMO Pad a 10,1palcový Asus MeMO Pad Smart.

Asus MeMO Pad

První z tabletů, MeMO Pad (mimochodem, jeho výslovnost je „mímou ped“), je vzhledově velice elegantní. Disponuje krytem s diamantovým vzorem a protiskluzovou úpravou povrchu. Malý tablet je poháněn procesorem VIA WM8950 běžícím na frekvenci 1 GHz. K další technické výbavě patří grafický procesor Mali-400. Již zmíněný displej o velikosti 7 palců má rozlišení 1 024 x 600 pixelů, LED podsvícení, je multidotykový a nabízí pozorovací úhly 140 stupňů.

Zvuk je v zařízení zajištěn technologiemi Asus SonicMaster a MaxxAudio. Kapacita pro ukládání dat je u modelu Asus MeMO Pad 16 GB, přičemž je rozšiřitelná o dalších 32 GB pomocí microSD karty. Asus MeMO Pad pořídíte již nyní za doporučenou cenu 3 990,- Kč včetně DPH.

Asus MeMO Pad Smart

10,1palcový Asus MeMO Pad Smart má displej s HD rozlišením 1 280 x 800 pixelů, IPS technologií a multidotykovým ovládáním. Model běží na čtyřjádrovém procesoru Nvidia Tegra 3, který je doplněn výkonnou grafikou.

soutez_casestudy

Pro úložný prostor platí u zařízení Smart stejné údaje jako u jeho menšího sourozence. MeMO Pad Smart je samozřejmě vybaven i fotoaparátem, respektive dvěma. Ten zadní primární má rozlišení 5 megapixelů, přední kamera určená pro videohovory má rozlišení 1,2 megapixelu. Větší tablet můžete na českém trhu zakoupit za doporučenou cenu 7 490,- Kč včetně DPH.

Zdroj: TZ Asus

Byl pro vás článek přínosný?