Hlavní navigace

ASUS ukázal zařízení PadFone i novou řadu tabletů

3. 3. 2012

Sdílet

 Autor: ASUS
Společnost ASUS představila na MWC v Barceloně několik nových produktů, mezi něž patří zařízení PadFone i nové modely tabletů.

PadFone je v podstatě kombinací smartphonu, tabletu a notebooku. Sám o sobě je klasickým chytrým telefonem s 4,3palcovým SuperAmoled qHD displejem, jenž je poháněn dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 a doplněn fotoaparátem se slušným rozlišením 8 megapixelů a obrazovým procesorem od značky Fuji. Operačním systémem je v tomto případě Google Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Volitelné zařízení PadFone Station učiní ze smartphonu tablet s 10,1 palcovým displejem a vysokou výdrží baterie. Přechod mezi oběma zařízeními zajišťuje technologie Dynamic Display. Dalším doplňkem PadFone může být dokovací klávesnice, která zařízení promění v notebook.

ASUS se poslední dobou stává specialistou na tablety. Dokazuje to představení dvou nových řad těchto zařízení – Transformer Pad Infinity a Transformer Pad 300.

CS24

První z obou řad se vyznačuje IPS+ displejem s Full HD rozlišením (1920 x 1200 pixelů) a kvalitním zvukem díky použité technologii ASUS SonicMaster. Konkrétní model 4G LTE běží na procesoru Qualcomm MSM 8960 Snapdragon S4 o frekvenci 1,5 GHz a podporuje přenosovou rychlost až 100 Mbit/s pro stahování a 50 Mbit/s pro upload. Tablet Transformer Pad Infinity je osazen dvěma fotoaparáty – 2megapixelovým z přední strany a 8megapixelovým ze strany zadní.

Řada Transformer Pad 300 je osazen čtyřjádrovým procesorem NVIDIA Tegra 3. Stejně jako předchozí řada je i tato vybavena zvukovou technologií SonicMaster. Baterie podle typu využití vydrží na jedno nabití až 10 hodin, s dokovací stanicí vybavenou klávesnicí potom až 15 hodin. Tablety řady 300 budou k dispozici v trikolóře, tedy modré, červené a bílé barvě.

Byl pro vás článek přínosný?