Hlavní navigace

Asus Xonar Essence STX

14. 11. 2008

Sdílet

Asus představil novou zvukovou kartu Asus Xonar Essence STX, jež disponuje PCI Express ×1 rozhraním a je zaměřena na náročnější posluchače.

Jak už je u zvukových karet Asus zvykem, je i novinka Asus Xonar Essence STX založena na zvukovém čipu AV100. Ten dle slov představitelů Asusu patří k tomu lepšímu na poli zvukových procesorů. Má například vestavěný zesilovač v rozmezí od 32 do 600 ohmů nebo A/D převaděč zvuku Burr-Brown PCM 1792A.





Aby vypadala karta luxusněji, rozhodl se ji výrobce po vzoru Creative Sound Blaster pozlatit a na část PCB dodat navíc krytku. Ani z technologického hlediska na tom karta není nejhůře - podporuje například Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker nebo Dolby Pro-Logic II technologie. Pokud jste však hráč a hledáte zvukovou kartu s podporou EAX, poohlédněte se raději jinde. Na EAX má totiž výhradní právo společnost Creative, pro niž představuje Asus jen konkurenci.

Pokud se vám novinka Asus líbí, nebudete muset čekat příliš dlouho. Karta se má na trh totiž dostat již koncem listopadu, cenu však zatím výrobce neoznámil.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?