Hlavní navigace

Banky zacházejí s daty neefektivně, vyplývá z průzkumu

11. 4. 2019

Sdílet

 Autor: © ElenaR - Fotolia.com
Distribuce dat u finančních institucí je vysoce neefektivní, zákazníky a firmy vystavuje finančnímu, regulatornímu a komerčnímu riziku, vyplývá z průzkumu.

Poskytovatel blockchainových platforem BC Gateways odhalil, že 53 % dat týkajících se finančních transakcí v Austrálii stále pochází z e-mailových klientů. 70 % respondentů navíc uvedlo, že jejich data nejsou vždy zcela přesná a podle 64 % trvá jejich zpracování příliš dlouho.

Jde sice o australské specifikum, ale finanční instituce po celém světě se, co se týče zpracování dat, chovají dosti podobně.

Celkově však celý finanční průmysl aktivně pracuje na nových řešeních praktického zpracování dat, které povede ke zvýšení efektivity, snížení rizika a vybudování procesů příjemných pro spotřebitele i banky.

soutez_casestudy

Právě blockchainové platformy slibují v tomto ohledu značné novinky, avšak prozatím jde skutečně jen o sliby. Reálné změny se ještě nedějí, a je otázkou, kdy budou.

Nejde však pouze o finanční instituce: blockchain by měl pomoci transformovat také logistiku a nahradit některé v současnosti používané systémy distribuovaných databází. Blockchainový vývojáři v současnosti patří mezi nejlépe placené IT profesionály a pokud blockchain dostojí velkým očekáváním, přiblížíme se zase o krok blíž bezpapírové budoucnosti.

Byl pro vás článek přínosný?