Hlavní navigace

Battlefield: Bad Company 2

7. 2. 2010

Sdílet

První díl Bad Company před nedávnem rozpoutal šílenství na konzolích a získal si srdce mnoha hráčů, podaří se jeho následovateli zažít stejný úspěch i na PC?

Pamatujete si na podivínskou sebranku z prvního dílu? Seržant Samuel D. Redford, odborník na výbušniny všeho druhu Georgie G. Haggard, mírně paranoidní mimoň Terence Sweetwater a té době nováček Preston Marlow se dostali do nečekané situace, když během mise nalezli kufr plný zlata a tím odstartovali kolotoč hlášek, vtipných momentů a akce uprostřed fiktivní války s Ruskem.

battlefield

Druhý díl postaví starou známou čtyřku do zcela nové situace, která však nebude na minulý díl nijak navazovat. Zvláště hráče na stolních počítačích tedy nemusí mrzet skutečnost, že neměli možnost si první Bad Company zahrát. Nový příběh má nabídnout vyváženou směsku vtipu a vážných momentů, díky níž si nezadá s kdejakým americkým akčním filmem.

Battlefield: Bad Company 2

Při předcházení třetí světové válce (nepřipadá vám toto téma již lehce ohrané?) se podíváte na několik exotických míst. Zasněženou Aljaškou počínaje a Jižní Amerikou konče. Všechny tyto exotické části světa budou také po vzoru prvního dílu kompletně zničitelné. Zavadí vám barák v cestě? Není přeci nic jednoduššího, než si vlézt do prvního dostupného tanku a udělat si do zdi průjezd, případně budovu rovnou srovnat se zemí.

Co ve hře jednoho hráče budou sloužit spíše k "vyblbutí", během multiplayerových bitev budou představovat nedocenitelnou taktickou výhodu. Vedle tanků se projedete také v různých obrněných vozidlech a na čtyřkolce. Vzduch budete brázdit vrtulníky a dalšími dobře známými vznášedly. Ať už se rozhodnete cestovat v čemkoliv, buďte si jistí, že vším půjde krajina zdevastovat k nepoznání.

Battlefield: Bad Company 2

Hrát se bude ve čtyřech módech, z nichž jsou dva dobře známé všem, kteří hráli předchozí díly. Prvním z nich je Conquest, kde má váš tým za úkol zabrat co nejvíce vlajek a ubránit je před nájezdy nepřátel po zbytek kola. Oba týmy začínají se stejným počtem bodů, které se jim však odečítají v závislosti na počtu obsazených vlajek, čím míň jich máte zabraných, tím rychleji o body přicházíte. Hra končí, jakmile jednomu týmu body dojdou. Druhý mód se jmenuje Rush a je výsadou pouze série Bad Company. Zde se týmy dělí na útočníky a obránce. Útočný tým se snaží v časovém limitu zničit výbušné bedny a obranný tým se jim v tom samozřejmě snaží zabránit. Zbylé dva módy si nechávají vývojáři jako překvapení.

Battlefield: Bad Company 2

Krev budete prolévat na osmi mapách rozházených po nejrůznějších místech světa. Opět se podíváte do úzkých městských uliček, na zasněžené pláně a v neposlední řadě navštívíte také pouště. Další zajímavé prostředí si tvůrci určitě schovávají do dodatečných stahovatelných balíčků. Novinkou je postupné odkrývání mapy podle postupu útoku, což je další taktický prvek. Bude jen na vás, zda se během hry odkryje celá mapa, či naopak po konci kola bude odkrytá jen část mapy ze začátku.

Battlefield: Bad Company 2

Na výběr dostanete jedno ze čtyř klasických povolání. Assault je vhodný do přímého útoku, Medic do zálohy, Engineer by se měl pohybovat okolo vozidel, kdyby byla potřeba je opravit, a Recon je chlapík, který svoji odstřelovací pušku ani ve sprše neodloží. Při hře budete už zcela klasicky dostávat zkušenosti za zabité protivníky, splněné úkoly a spolupráci v týmu. S každým novým levelem se vám odemknou nové zbraně a další vychytávky, kterých je opravdu mnoho, aby si každý mohl upravit výbavu přesně podle svého gusta. Pro podpoření týmového ducha bude ve hře opět přítomen systém squadů, díky kterému se budou hráči moci ihned po smrti objevit vedle svých bratrů ve zbrani.

CS24


Battlefield Bad Company 2 vychází už letos v březnu a za svůj cíl si stanovil porazit Modern Warfare 2 na poli multiplayerových akčních her a stanout na pomyslném vrcholu her, k čemuž hodlá, mimo jiné, využít i podpory dedikovaných serverů, jejíž absence mnohé z hráčů MW2 zklamala.

Byl pro vás článek přínosný?