Hlavní navigace

BenQ přináší monitor pro profesionální využití

4. 9. 2013

Sdílet

 Autor: BenQ
Společnost BenQ představuje první LED monitor na světě, který je určen především pro uživatele pracující s CAD/CAM programy – 27'' model BL2710PT.

Monitor je tak jako stvořený pro využití lidmi, kteří pracují v oblastech jako je design, architektura, stavebnictví a technologie. Jeho velká obrazovka má i velké rozlišení, konkrétně 2 560 x 1 440 (WQHD). Díky vysoké hustotě pixelů se uživatelé u tohoto modelu dočkají o 77 procent větší pracovní plochy, než by tomu bylo u klasického Full HD monitoru. Navíc výrobce slibuje precizní zobrazení barev.

Pro profesionální využití je k dispozici speciální CAD/CAM režim, který je jen jednou z funkcí integrovanou v monitoru. V rámci něho jsou barvy kalibrovány až na tak podrobné grafické detaily, že splňují průmyslové standardy. Díky softwaru Display Pilot můžete nastavovat různé prvky monitoru přímo na obrazovce, pomocí tzv. OSD menu. Jeho součástí je mimo jiné i prvek Auto Pivot pro automatické otočení obrazu či Desktop Partition, který srovnává všechna okna, jež má uživatel otevřena.

BenQ BL2710PT

K dalším funkcím patří prezentační režim pro připojení k projektoru, možnost ergonomicky nastavit výšku v rámci 150 mm nebo čtyři porty USB, z toho dva ve standardu 2.0 a dva 3.0. Díky úzkému rámečku lze navíc lépe propojit více monitorů.

CS24

Monitor BenQ BL2710PT zakoupíte na českém a slovenském trhu od poloviny září, a to za doporučenou maloobchodní cenu 17 990,- Kč, respektive 699 eur včetně daně.

Zdroj: TZ BenQ

Byl pro vás článek přínosný?