Hlavní navigace

BenQ přináší nové VA LED monitory řady GW60

22. 10. 2012

Sdílet

 Autor: BenQ
Společnost BenQ představuje nové modely monitorů řady GW60. Tato řada je součástí širší série GW, která je základní sérií monitorů pro využití doma i v práci.

Mezi podporované technologie zařízení s Full HD rozlišením a dobou grey-to-grey odezvy pouhé 4 ms patří třeba BenQ Senseye Human Vision, která v sobě spojuje dva různé režimy zobrazení a dosažení ideálního obrazu za pomoci šesti kalibračních technik. K dalším zvláštnostem patří čtecí režim, který simuluje vzhled tištěného papíru, a eko režim, což je funkce, která snižuje spotřebu energie o desítky procent.

Jednotlivé modely se od sebe liší zejména úhlopříčkou displeje, ale také počtem konektorů pro připojení externích zařízení a periferií. Dva základní modely poskytnou uživateli pouze D-Sub a DVI-D, vyšší verze monitorů pak nabídnou i možnost připojení sluchátek a mikrofonu, úplně nejvyšší verze pak zvládne i HDMI. Některé z monitorů o velikosti 22, 24 a 27 palců pak poskytnou i dva integrované 1W reproduktory.

Většina modelů bude v prodeji již v říjnu, některé ovšem přijdou na český trh až v průběhu měsíce listopadu. Ceny se budou pohybovat od 2 799,- Kč.


Byl pro vás článek přínosný?