Hlavní navigace

Bezpečnostní přehled: Írán tvrdí, že ho zasáhl další červ

10. 5. 2011

Sdílet

Falešným routerem lze vyřadit z provozu celou síť LAN. Kritická infrastruktura a její řídicí systémy jsou stále zranitelné. Jaký typ disků je nejbezpečnější pro ukládání dat? Lze se chránit proti sociálnímu inženýrství?

Pravidelný přehled bezpečnostních novinek připravovaný ve spolupráci se serverem SecurityWorld.cz.

 

Problém v implementaci IPv6 v produktech Microsoftu a Juniper Networks může útočník zneužít k ovládnutí provozu v síti LAN a vyřazení počítačů. Pravda, musí mít možnost fyzicky připojit do sítě své vlastní zařízení... Zranitelnost se nevztahuje k sítím bezdrátovým.

Více na SecurityWorld.cz

 

Írán tvrdí, že jeho vyšetřování útoku červa Stuxnet, který měl mj. narušit systémy na obohacování uranu, odhalilo další diverzní akci tohoto druhu: červ Stars. Bohužel se toho o něm ale mnoho neví, jinde zaznamenán nebyl.

Více na SecurityWorld.cz

 

Téměř polovina respondentů v elektrárenském průmyslu (46 %) objevila ve svých systémech červ Stuxnet. Studie společnosti McAfee vyvozuje, že počítačové systémy řídící kritickou infrastrukturu jsou malwarem, útoky a sabotážemi ohroženy více než kdy dříve.

Více na SecurityWorld.cz

 

Firmy mají stále větší zájem o systémy UTM. Podstatou UTM (Unified Threat Management) je sloučení bezpečnostních funkcí do jediného zařízení. Firewall, filtr obsahu, antivirová ochrana, VPN, DLP, IDS/IPS, identity či patch management a další technologie řeší vždy totiž pouze část hrozeb...

Více na SecurityWorld.cz

 

Jak vypadá bezpečnost jednotlivých technologií pro ukládání dat? Jak volit dodavatele pevných disků a s jakou u nich počítat životností? Proč dochází ke ztrátám dat u polí RAID? A jak jsou na tom paměti Flash a disky SSD?

Více na SecurityWorld.cz

 

Existují standardizovatelné způsoby, jak předcházet útokům pomocí sociálního inženýrství? Měly by mít firmy pro tento případ připravené propracované scénáře a plány?

Více na SecurityWorld.cz

 

Klasický spam je na ústupu, ale naopak přibývá e-mailů přímo distribuujících malware. Kde může být příčina? Přeorientovávají se snad podvodníci poté, co bylo v poslední době vyřazeno z provozu několik spamových botnetů?

Více na SecurityWorld.cz

 

CS24

 

 

Byl pro vás článek přínosný?