Hlavní navigace

Bezpečnostní software Symantecu rozšiřuje podporu mobilních platforem o Android a Apple iOS

12. 10. 2010

Sdílet

Symantec představil novinky ve své strategii zabezpečení a správy mobilních zařízení. Firma současně oznámila nové funkce zabezpečení a správy pro operační systémy Android a Apple iOS pro iPhone a iPad, které doplňují stávající podporu platforem Windows Mobile, Symbian a BlackBerry. K novým funkcím patří např. vzdálené mazání, vynucování zásad pro hesla a inventarizace zařízení.

Očekává se, že v roce 2010 se zvýší dodávky smart phonů o 55 %. Zařízení s operačním systémem Android nebo Apple iOS budou mít koncem roku 31% podíl na světovém trhu.  Pro osobní i pracovní potřeby a pro přístup k zábavě a ke službám poskytovaným operátory je stále častěji požíváno jedno zařízení. Tento zásadní posun v chování nabízí obrovské zvýšení produktivity, ale představuje také nové výzvy v oblasti zabezpečení a správy pro tři klíčové skupiny – IT organizace, spotřebitele a poskytovatele komunikačních služeb.

CS24

Organizace stojí před problémy v oblasti zabezpečení a správy mobilních zařízení, protože mnoho uživatelů přináší do organizace svá vlastní osobní zařízení nebo používá podniková zařízení pro osobní potřeby. Mnoho organizací chytrá zařízení dostatečně nepodporuje a přitom rozšiřuje přístup k různým zařízením, jako jsou iPhone, iPad a telefony s platformou Android, což ohrožuje podniková data i obchodní komunikaci.

Symantec začne brzy nabízet nová řešení pro poskytovatele mobilních služeb, která jim mají umožnit lépe zabezpečit sítě a lépe spravovat vynucování zásad.

Byl pro vás článek přínosný?