Hlavní navigace

Bílý iPhone 4 na dohled, nepřichází ale příliš pozdě?

15. 3. 2011

Sdílet

Mnohými fanoušky Applu velmi očekávaný iPhone 4 v bílém provedení by se mohl stát realitou během prvních jarních dnů.

S informací přišel na svém Twitter účtu Philip Schiller, hlavní viceprezident Applu pro světový marketing. „Bílý iPhone bude k dispozici již na jaře (a je krásný!),“ napsal doslova. Konkrétně tedy neuvádí, že se bude jednat skutečně o iPhone 4. Vzhledem k tomu, že iPhone 5 dosud nebyl ani oficiálně představen, je ale jiná možnost prakticky vyloučená.

Původně měl být bílý iPhone 4 uveden na trh společně s černou variantou, kvůli údajným výrobním problémům s bleskem a senzorem blízkosti ale musel Apple své plány pozměnit. Nejprve se zdálo, že Applu se podaří vše vyřešit ještě do konce loňského roku. Nyní se však obecně očekává, že k uvolnění bílého iPhonu dojde někdy na jaře - některé zdroje uvádějí březen, jako měsíc, kdy začne jeho výroba, a duben, jako měsíc, kdy se objeví na trhu.

Čtenářům neholdujícím výrobkům od Applu se může zdát povyk kolem bílého iPhonu nepochopitelný, pro mnohé příznivce této značky jde však o velmi důležitou zprávu. Už jenom kvůli náročné výrobě takových přístrojů mají bílé iPhony pachuť čehosi výjimečného. Několik podnikavců se dokonce pokusilo prodávat vlastní bílý iPhone 4. Například sedmnáctiletý Lam z New Yorku si bílé kryty nechal posílat z Číny a iPhony začal prodávat ve velkém. Kvůli tomu nyní čelí žalobě. Pro běžné uživatele ovšem zůstává otázkou, zda vůbec bude mít smysl do iPhonu 4 (ať již černého nebo bílého) investovat v době, kdy již Apple bude pomalu rozjíždět výrobu modelů páté generace, která má přinést mimo jiné například dvoujádrové procesory A5 podobně jako v iPadu 2.

Byl pro vás článek přínosný?