Hlavní navigace

Bitdefender posiluje a vylepšuje analýzu chování a zabezpečení sítě

3. 7. 2019

Sdílet

 Autor: Bitdefender
Bitdefender získal společnost RedSocks, která se zabývá analýzou chování a zabezpečení sítě. Investuje tak do prohloubení ochrany zákazníků, zdokonalení technologií a rozšíření portfolia daleko za koncový bod.

(PR)

Společnost Bitdefender, ochránce kybernetické bezpečnosti více než 500 milionů systémů ve více než 150 zemích světa, oznámila akvizici společnosti zabývající se analýzou chování a zabezpečení sítě RedSocks Security BV (RedSocks).

RedSocks sídlí v Nizozemsku a specializuje se na automatizované zjišťování podezřelého chování sítě a na boj proti počítačové kriminalitě. Kombinací strojového učení, umělé inteligence a analýzou kybernetických hrozeb poskytuje společnost RedSocks svým zákazníkům neinvazivní řešení v reálném čase, a nabízí tak ochranu před hrozbami, které se jiným nástrojům pro zabezpečení sítě nepodařilo zabránit.

„V Bitdefenderu jsme nyní schopni nabídnout našim zákazníkům a klientům RedSocks ještě silnější ochranu před sofistikovanými útoky,“ řekl generální ředitel a zakladatel Bitdefenderu Florin Talpes.

„Přenesením analýzy zabezpečení sítě RedSocks a zpravodajství o hrozbách do platformy GravityZone, kompletní platformy pro prevenci, detekci a odezvu koncových bodů, budou mít zákazníci prospěch z komplexnějšího, vrstveného přístupu k bezpečnosti a hlubší viditelnosti hrozeb.“

Pepijn Janssen, který založil RedSocks, dodal: „Když jsme v roce 2012 založili RedSocks, naším cílem bylo vybudovat řešení, která by sloužila jakémukoli typu organizace a nabídla jim dlouhodobou hodnotu. Společně s Bitdefenderem tohoto cíle dosáhneme. Jsme také nesmírně pyšní na to, že jsme se stali součástí tak vizionářské společnosti, jakou Bitdefender je.

USA a Evropa jsou pro Bitdefender klíčovými trhy. Zatímco portfolio RedSocks otevře Bitdefenderu více obchodních příležitostí po celém světě, akvizicí RedSox se rovněž zrychlí rozmach společnosti v rámci Evropy. Bitdefender působí na nizozemském trhu již více než 12 let se spotřebitelskými i obchodními řešeními a má tam také sídlo.

 

Šetřete čas  
Je všeobecně známo, že stopy po kybernetickém útoku jsou ukryty v hromadách bezpečnostních výstrah.

Získat úplný obraz o bezpečnostních hrozbách prostřednictvím pročítání desítek nebo stovek bezpečnostních výstrah může být pro každého analytika bezpečnosti skličujícím a až nereálným úkolem.

IntelliTriage automaticky koriguje stovky výstrah, aby vytvořil jasný obraz o každém incidentu a poskytl podrobné vysvětlení skóre závažnosti incidentu. Šetří tak cenný čas bezpečnostním analytikům a urychluje kontrolu hrozeb.

Bitdefender IntelliTriage, nový modul NTSA (Network Traffic Security Analytics), umožňuje:

·         Snížit délku kontroly bezpečnostních incidentů a dobu odezvy

·         Zaměřit se pouze na hrozby, které představují riziko pro organizaci

·         Snižuje systémové požadavky pro detekci hrozeb

Bitdefender Network Traffic Security Analytics je vytvořen tak, aby pomohl podnikům detekovat pokročilé hrozby a analyzovat kybernetické porušování síťového provozu. 

Umožňuje rychle detekovat bezpečnostní hrozby a bojovat s nimi, aniž by byli uživatelé zahlceni bezpečnostními upozorněními. Nový modul IntelliTriage pomáhá rychleji třídit bezpečnostní hrozby automatickou korelací bezpečnostních incidentů a doporučením kroků pro jejich řešení.

 

Zaměřte se na důležité informace
Většina bezpečnostních výstrah přináší malou informační hodnotu pro celkovou bezpečnost organizace.

Díky Bitdefender Network Traffic Security Analytics se vašibezpečnostní analytici zaměří na skutečné hrozby a nebudou zbytečně zahlceni bezpečnostními výstrahami s malou relevancí.

Technologie IntelliTriage umožňuje NTSA komplexní učení založené na scénářích a detekuje pokročilé útoky s vysokou přesností. To je možné díky kombinaci strojového učení, behaviorální analýzy a informací o hrozbách z Bitdefender cloudu.

Se zaměřením na výstrahy s vysokou přesností se efektivnost bezpečnostních operací dramaticky zlepšuje.

 

Reakce řízených hrozeb
Ve stresových situacích je i zkušený personál náchylný k chybám. IntelliTriage zavádí řízenou odpověď na NTSA, která pomáhá bezpečnostním operacím podniknout všechny vhodné kroky a rychle reagovat na bezpečnostní hrozby.

soutez_casestudy

Podrobná doporučení povedou bezpečnostního analytika prostřednictvím dalšího hloubkového vyšetřování k detekci hrozeb, nebo budou řídit opatření pro omezení, nápravu a obnovu.

Rychlá a efektivní reakce na hrozby může snížit, nebo dokonce eliminovat vážné obchodní dopady.

Byl pro vás článek přínosný?