Hlavní navigace

Bose Lifestyle 550

26. 2. 2019

Sdílet

 Autor: Bose
Nejdostupnější audiosystém pro domácí kino od Bose

Bose uvedl na trh nový systém pro domácí kino, Bose Lifestyle 550, který byl navržen pro evropský trh. Základ tvoří reproduktory v podobě „kostiček“ Bose Virtual Invisible Speaker II. Navzdory jejich velmi malým rozměrům (9,4 cm x 8,13 cm x 8,2 cm) vytváří Lifestyle 550 mohutný zvuk, výrazně podpořený subwooferem.

Bose

Lifestyle 550 je nyní nejdostupnějším komplexním audio systémem pro domácí kino od Bose. Skládá se z řídící jednotky, pěti malinkých reproduktorů a výkonného bezdrátového subwooferu. Jednotlivé „kostičky“ lze pomocí samostatně dodávaného příslušenství instalovat na stěnu, či s využitím elegantních podstavců na podlahu nebo poličku.

Filmy i hudba

Audio systém je koncipován tak, aby zajistil s využitím téměř neviditelných reproduktorů zvukovou kulisu při sledování filmů i přehrávání hudby. V režimu domácího kina podporuje formáty zvuku Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS a Multichannel PCM. Při poslechu hudby je k dispozici řada možností, od přehrávání skladeb z centrálního domácího datového úložiště, přes Bluetooth, až po možnost propojení s aplikací Bose SoundTouch. Díky ní mohou uživatelé přehrávat skladby z populárních streamovacích služeb s téměř neomezenými možnostmi, jako Spotify nebo Deezer, a to s ovládáním v rámci dosahu domácí bezdrátové Wi-Fi sítě z celého domu. Technologie SoundTouch umožňuje také vytvoření komplexního systému ozvučení domácnosti s bezdrátovým rozvodem. Stačí, když do dalších místností instalujete některý z bezdrátových reproduktorů Bose SoundTouch 10, 20 nebo 30. V aplikaci můžete řídit, jestli bude v celém prostoru přehráván stejný podkres, nebo v každé místnosti jiná hudba.

Automatické nastavení zvuku podle místnosti

Téměř žádná běžná místnost není z hlediska akustiky optimální – reproduktory jsou od uší posluchače rozmístěny v různé vzdálenosti a odrazivost jednotlivých stěn je jiná. Proto je Lifestyle 550 vybaven automatickým kalibračním systémem. Uživatel si nasadí na hlavu speciální kalibrační sadu s mikrofony a posadí se postupně na oblíbená poslechová místa. Elektronika pak sama pomocí speciálních zvuků změří vlastnosti prostoru a nastaví jednotlivé kanály tak, aby se zvuk ze všech stran dostával k posluchači ve správnou chvíli a bylo tak dosaženo ideálního prostorového efektu.

soutez_casestudy

Dostupnost a cena

Systém Bose Lifestyle 550 je na našem trhu dostupný u autorizovaných prodejců Bose za doporučenou koncovou cenu 67 000 Kč.

Byl pro vás článek přínosný?