Hlavní navigace

Brydge klávesnice vytvoří z iPadu notebook

29. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © Kurhan - Fotolia.com
Nové zařízení pro iPad si klade za cíl zpochybnit tvrzení Tima Cooka o nemožnosti využívat tablet i jako notebook. A rozhodně to není žádný kočkopes.

Šéf Applu Tim Cook tvrdí, že kombinace tabletu a notebooku se k ničemu nehodí a nemůže dobře fungovat. „Je to jako byste chtěli zkombinovat toustovač a ledničku, nemyslím si, že by toto mohlo být pro uživatele příjemné,“ řekl doslova.

BrydgeNicméně pro ty z vás, kterým se idea kombinace iPadu a MacBooku zamlouvá, je tu dobrá zpráva. Začínající firma hodlá vyrobit speciální klávesnici, která udělá z iPadu notebook.

„Brydge dokáže přeměnit váš iPad na notebook. Myšlenka udělat z iPadu fungující notebook není ani trochu neotřelá, a proto jsme byli šokováni, že jsme doposud nemohli najít žádné příslušenství, které by toto umožnilo,“ říká Brad Leong, designér výrobku s přiléhavým názvem Brydge.

Brydge poslouží jako elegantní řešení nedostatku kvalitních klávesnic a ostatních zařízení, které jsou pro iPad momentálně na trhu. Bude vyroben z hliníku, s klávesnicí speciálně vyvinutou pro iPad. Brydge se připojuje k iPadu pomocí speciálního a velice odolného pantu. Softwarově pak komunikuje s iPadem pomocí Bluetooth, takže není třeba kabelů ani speciálních aplikací.

Konstruktéři stylové klávesnice se rozhodli shromáždit finance potřebné pro spuštění projektu pomocí webu Kickstarter, který podporuje různé zajímavé startupy. A zdá se, že se jim podaří dát dohromady mnohem víc peněz, než kolik si přáli na začátku. I když by měla být výroba Brydge zahájena až na podzim, v době psaní tohoto článku má Brydge na webu Kickstarter přes 1200 předobjednávek s příslibem 264 tisíc dolarů (bezmála 5 milionů korun). Konstruktéři Brydge přitom očekávali 90 tisíc dolarů (1,8 milionu korun), takže evidentně ne všichni s názorem Tima Cooka souhlasí.

Zákazníci si budou moci vybrat hned z několika verzí. Za 170 dolarů (3,2 tisíce korun) si můžete koupit základní verzi bez reproduktorů, za 210 dolarů (4 tisíce korun) pak variantu s reproduktory. Za 250 dolarů (4,7 tisíc korun) dostanete číslovanou limitovanou verzi, samozřejmě s reproduktory. K dispozici je 250 kusů a již nyní je skoro vyprodána. A pokud toužíte po něčem opravdu speciálním, za 1 tisíc dolarů (téměř 19 tisíc korun) je možné mít Brydge se zlatě vyrytým vlastním jménem. Těch však autoři plánují vyrobit pouze 10 kusů. Kromě poslední uvedené verze je k ceně ještě nutné připočítat poštovné, které činí 35 dolarů (660 korun).

Propagační video (anglicky):

CS24

Brydge from Brad Leong on Vimeo.

Byl pro vás článek přínosný?