Hlavní navigace

Bude z Firefox 3.7 průhledný Google Chrome?

23. 7. 2009

Sdílet

Prohlížeč Firefox by měl být ve verzi 3.7 dle designových návrhu vývojářů Mozilly velmi odlišný oproti svým předchůdcům.

Mozilla chystá pro Firefox 3.7 velké změny v uživatelském prostředí prohlížeče

 

Mozilla na svých stránkách představila vývojářské návrhy nového uživatelského prostředí v prohlížeči Firefox, jež by se mohlo objevit v jeho verzi 3.7. Prozatím se náčrty nového designu týkají pouze verzí pro Windows XP, Vista a právě dokončená Windows 7.

Na obrázku vidíte hlavní návrh uživatelského prostředí ve Firefox 3.7. Všechny změny jsou de facto podlehnutím trendu neustálého zjednodušování softwarových aplikací. Jak můžete vidět, zcela zde zmizel vrchní panel s nabídkami soubor, úpravy, historie, záložky, atd. Všechny tyto funkce se mají ve Firefox 3.7 ukrývat pod jediným tlačítkem napravo od vyhledávacího pole. Další výraznou změnou je i „prosklení" velké části prohlížeče, které umožňuje uživateli vidět skrze Firefox na plochu počítače. Tento efekt bude ale fungovat jen ve Windows 7 a Vista, jelikož Windows XP tuto technologii nepodporují.

CS24

Zjednodušení a koncentrace funkcí na co nejmenší plochu má poměrně jasný důvod - větší prostor pro samotné zobrazení stránek. Naše redakce hodnotí design jako povedený a bude se těšit na jeho provedení v praxi. Avšak nepřipadá vám Firefox 3.7 tak trochu jako prosklený Google Chrome?

 

Byl pro vás článek přínosný?