Hlavní navigace

Call of Duty: Modern Warfare 2

16. 11. 2009

Sdílet

Modern Warfare 2 se stalo už po pár hodinách prodeje kasovním trhákem! Jeho uvedení na britský trh se v londýnském West Endu podobalo spíše hollywoodským premiérám.

Některé zdroje uvádějí, že během prvního dne se ve Velké Británii prodalo 1,23 milionu kusů. Pokud se tato čísla potvrdí, mohou si společnosti Activision a Infinity Ward mnout ruce – překonaly by tak rekord Grand Theft Auto IV v prvním dni prodeje.

modern warfare 2

Spokojenost Activisionu a Infinity Ward s vydáním Modern Warfare 2 umocňuje i to, že celkové tržby za první den ve Velké Británii přesáhly 47 milionů liber (přibližně 1,3 miliardy korun) – a jak by řekl Jiří Paroubek, „Dámy a pánové, nechci se vás nijak dotknout, ale kdo z vás to má?“ Že je CoD opravdovým hitem, dokazují i první zahraniční recenze, kde se hodnocení pohybuje nad 90 %, což už dlouho žádná hra neobdržela (snad jen Uncharted 2). Všechny tyto pozitivní zprávy jen trochu kazí fakt, že CoD: Modern Warfare 2 se objevilo na pirátských sítích dva týdny před oficiálním uvedením na trh. Ale jak je vidno, i tak dosahuje prodejnost neuvěřitelných čísel!

Kampaň

Pokračování Modern Warfare 2 navazuje tam, kde skončil první díl. I když je sice hlavní padouch Imran Zakhaev mrtev, jeho místo přebral ještě větší lotr, Vladimír Makarov. Nový navazující příběh je mnohem více tajemný a úmysly hlavního padoucha Makarova nebudou známy téměř do konce hry. Přesně tedy jako ve skutečnosti budete často posíláni na místo určení bez valných informací, případně s úplně zkreslenou představou, a až na místě vám dojde skutečná realita. Potěšující zprávou je, že se z prvního dílu vrací celá řada postav, v čele s MacTavishem. Ten povýšil na kapitána a nyní vám bude dělat parťáka, stejně jako další veterán SAS, vousatý kapitán Price.


Ve třech hlavních kapitolách, které se skládají z 18 levelů, navštívíte zejména postsovětské republiky, ale chybět nebudou ani nejznámější města lidské civilizace. Přesněji se podíváte do Afghánistánu, Kazachstánu, těšit se můžete na divoký boj v ulicích Rio de Janeira, gruzínsko-ruskou hranici nebo utajenou věznici v odlehlém ruském klášteře, příznačně pojmenovanou Gulag. Válka tentokrát nevynechá ani půdu Spojených států amerických a poznamená ji s veškerou svou děsivostí. Zkrátka s MW 2 se dostanete do celého světa a můžete si být jisti, že každou misi si budete ještě hodně dlouho pamatovat!

modern warfare 2

Ale abychom Modern Warfare 2 jen nevychvalovali, musíme podotknout, že singleplayer trpí občasnými neduhy, podobně jako většina FPS her; neomezený počet nepřátel v určitých úsecích, občasné špatné krytí nepřátelských vojáků a podobně. Stále je to však kvalitní zážitek na osm hodin, který nabízí památné momenty, na které si i po dlouhé době vzpomenete.

modern warfare 2

modern warfare 2

I přes malé chybičky je singleplayer opravdu povedený, ale ta opravdová zábava teprve začíná v multiplayeru! Jsou zde mise speciálních jednotek, které můžete hrát sami nebo s kamarády, a to od misí typu „zabij všechny nepřátele“ po fantastické „overwatch“ mise, kde jeden hráč podporuje druhého leteckým útokem. V multiplayeru je stále co dělat, čeká na vás neuvěřitelné množství odemykatelného obsahu, předmětů a map, jejichž popisování by nám zabralo nejméně další stránku a jejich vychvalování ještě více.

modern warfare 2

CoD: Modern Warfare 2 je opravdu mistrovským dílem, které nabízí hutnou vojenskou akci, jež zejména graduje v multiplayeru. I přes menší nedostatky můžeme s klidem prohlásit, že MW 2 jistě patří mezi nejlepší hry roku 2009, není-li tou nejlepší!

modern warfare 2


Zbraně v Modern Warfare 2

Silenced Bushmaster ACR

M110 SASS

Famas (With Red Dot Sight Attachment)

Steyr AUG HBAR

Glock 18 (Pistol)

AK47

SPAS-12

M429 SAW

870MCS

SCAR

Frag Grenade

FN F2000

UMP .45

P90

M1911 (Pistol)

C4 (Explosive)

Stun Grenade



Zahraniční recenze

GamePro – 93 %

IGN UK – 94 %

IGN US – 95 %

Eurogamer UK – 9/10

Eurogamer DE – 9/10

Eurogamer ES – 10/10

Eurogamer FR – 9/10

CVG – 94 %

4Players – 88 %

StrategyInformer – 92 %

GameTrailers – 95

GiantBomb – 5/5



Výrobce: Infinity Ward

Vydavatel: Activision

Distributor ČR: Cenega

Platformy: PC, PS3, Xbox 360

CS24

Domovská stránka: http://modernwarfare2.infinityward.com/

Distributor ČR: 10. listopadu 2009

Byl pro vás článek přínosný?