Hlavní navigace

CES 2011: Tablet Sharp Galapagos

18. 1. 2011

Sdílet

 Autor:
Na CES 2011 Sharp předvedl Galapagos: e-čtečku kombinovanou s tabletem a svůj obchod s e-knihami.

Společnost Sharp předvedla široké veřejnosti na veletrhu CES 2011 Galapagos – e-čtečku kombinovanou s tabletem a svůj obchod s e-knihami. Spolu s tím i vlastní formát elektronických knih (a multimédií) XMDF (ever-eXtending Mobile Document Format).

Sharp Galapagos má obrazovku s poměrem stran 16:9 s multi-dotykovou kapacitní technologií. Operační systém je Google Android, tedy systém obvykle používaný v mobilních telefonech, zde v upravené verzi. Základem připojení je Wi-Fi 802.11b/g.

Galapagos ve spojení s elektronickým knihkupectvím umožní spotřebitelům přístup k e-knihám, filmům, hrám a hudbě. Volitelná služba „Automaticky plánované doručení“ doručí noviny a časopisy rovnou do tabletu (tedy jen tam, kde je v dispozici bezdrátové připojení). Díky dotekové LCD obrazovce ve formátu 16:9 a bohatým grafickým funkcím je Sharpem vyvinutý a optimalizovaný Galapagos e-mediální tablet dynamickým portálem pro množství e-tiskovin a multimediálního obsahu dostupného pomocí bezdrátových sítí.

Uživatelé budou mít možnost si zdarma prohlídnout obsah před jeho zaplacením a automaticky si jej nechat doručit na tablet. Všechen stažený obsah je uložen na MicroSD kartě, takže zákazníci si mohou knihy číst i v místech bez WiFi připojení.

Jistým nedostatkem toho všeho je, že obchod s elektronickými knihami zatím funguje jen v Japonsku. Kromě formátu XMDF bude Sharp nabízet široký výběr publikací v e-Pub formátu, který je nejrozšířenější v USA. S pokračujícím vývojem plánuje Sharp přidání nových kategorií obsahu, jako je video a elektronické obchodování, a vylepšit možnosti propojení tabletu se zařízeními (LCD televizory a smartphony).

Sharp Galapagos

Byl pro vás článek přínosný?