Hlavní navigace

Český rozhlas nabízí zprávy prostřednictvím aplikace na iPhone a iPod touch

4. 3. 2011

Sdílet

Nejnovější aplikací pro iPhone a iPod Touch z dílny Českého rozhlasu jsou Zprávy ČRo. Aplikace přináší obsah stránek zpravy.rozhlas.cz, které poskytují zájemcům aktuální informace.

Zpravodajství v aplikaci, stejně jako na webu, nabízí možnost personalizovaného výběru informací. Volit je možné ze zpráv z domova, ze světa, z ekonomiky, sportu, kultury či vědy. Prostřednictvím aplikace jsou přístupné také komentáře a analýzy.

Součástí většiny článků jsou i informace ve zvukové podobě – reportáže přímo z místa či celé rozhovory, na jejichž základě zprávy vznikají. Ty je možné v aplikaci poslouchat v integrovaném přehrávači. Samozřejmostí je úprava spodní lišty, přidání článku do oblíbených ke čtení v režimu offline, sdílení článků jak prostřednictvím sociálních sítí, tak třeba emailem, či možnost zvetšení nebo zmenšení písma. Aplikace vychází vstříc uživatelským návykům, které jsou pro zařízení od Applu typické.

Každá rubrika v aplikaci nabízí až 30 zpráv. Přímo v aplikaci se nabízí vyhledávání. Související články se otvírají v integrovaném webovém prohlížeči, z nějž se dá jedním dotykem vrátit zpět do aplikace.

Český rozhlas už v lednu představil inovovanou aplikaci pro poslech živého vysílání všech svých stanic. Aplikace Zprávy ČRo je bezplatně ke stažení na internetu a měla by fungovat kromě zmíněného iPhonu a iPodu touch i na tabletech iPad. Více o aplikaci najdete na zpravy.rozhlas.cz.

Byl pro vás článek přínosný?